Tabără social-educativă de copii – Moneasa 2013

By | 01/07/2013

„Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți, că a unora ca aceștia este Împărăția lui Dumnezeu” (Marcu 10, 14)

„Copiii sunt precum ceara moale sau precum perla abia scoasă din cochilie, precum pictura sau sculptura. Părinții (și educatorii) devin pictori, sculptori, creând locuitorii Împărăției cerești” (Sfântul Ioan Gură de Aur)

Tabăra are ca scop promovarea valorilor socio-moral-creștine în rândul copiilor proveniți din medii defavorizate. Activitățile derulate în cadrul taberei vizează însușirea tradiției și a identității culturale și religioase a poporului român. Copiii vor descoperi frumusețea creației lui Dumnezeu în cadrul drumețiilor organizate în jurul taberei, vor dobândi cunoștințe despre identitatea culturală și credința strămoșească prin cateheze, proiecții de film sau desene animate cu specific ortodox (însoțite de discuții) și, nu în ultimul rând, vor socializa – într-o lume în care primează socializarea virtuală în detrimentul întâlnirii personale – în cadrul activităților recreative desfășurate în baze sportive și spații special amenajate.

Tabăra se bucură de oferta a 30 de locuri pentru copii proveniți din medii defavorizate și este organizată într-un parteneriat între Arhiepiscopia Aradului, reprezentată ca organizator de către părintele Arhimandrit Dr. Teofan Mada, și Consiliul Județean Arad, reprezentat de către președintele acestuia, domnul Nicolae Ioțcu.

Câteva dintre activitățile ce vor fi derulate în cadrul taberei:

– activități cu caracter pedagogic:

         – cateheze cu diferite tematici;

         – lecturi biblice și patristice în aer liber (pe categorii de vârstă);

         – proiecții de film sau desene animate ortodoxe (însoțite de discuții);

         – fișe de lucru cu suport biblic sau iconografic (jocuri de cuvinte, rebus-uri tematice, exerciții cu spații lacunare, planșe de colorat în funcție de vârstă, etc.).

– activități cu caracter recreativ:

         – drumeții în jurul taberi;

         – vizitarea atracțiilor turistice ale zonei Moneasa;

         – organizarea de jocuri pe echipe;

         – activități sportive (fotbal, tenis, înot, etc.);

         – focuri de tabără.

(Citit de 95 ori)