Colind şi filantropie în Spitalele din Arad

By | 22/12/2014

20141221_05De Crăciun, Iisus Pruncul dorește să se apropie de cei bolnavi, dar și de cei mici. Proiectul social de Crăciun, în deplină desfășurare la Arad, s-a oprit în câteva locuri speciale pentru inima unui creștin, la Centrul de primire a minorilor, Centrul de recuperare copii cu dizabilităţi Chiocelul, Secţia de oncologie a Spitalului Municipal şi Spitalul Judeţean Arad. Sunt spații unde Pruncul Iisus ne așteaptă, te așteaptă. Acolo au venit multe inimi, în întâmpinarea bolnavilor sau a copiilor fără de cămin sau afecțiune. Acolo s-au împărțit daruri, din inimă pentru inimi. Credincioşi, voluntari, dar şi membri ai Parohiei Șega I s-a dăruit pe sine și a dăruit daruri, pachete mari cu cărți și multe și multe cadouri. Printre „pelerini” a fost și Părintele Aurel Bonchiș, care împreună cu cei mulți, într-o simțire cu el, s-au apropiat la propriu de cei bolnavi, dar şi ne cei mici. Membrii Asociaţiei Buna-Vestire, împreună cu nenumărați tineri, au adunat ajutoare substanțiale, constând în icoane, îmbrăcăminte, jucării, dulciuri și multe altele. Colindele şi filantropia au adus bucurie la aproape 500 de persoane.

În viața de zi cu zi trebuie să ne obişnuim să îl percepem pe Dumnezeu. Dumnezeu ni se pare că este, în general, departe de viaţa noastră, de ideile noastre, de năzuința noastră. Prin taina Crăciunului a venit aproape de noi şi trebuie să ne obişnuim să fim cu Dumnezeu, pentru că şi Dumnezeu dorește să se obişnuiască să fie cu noi şi în noi. Dumnezeu dorește să ne însoţească la Crăciun, vrea să Se obişnuiască cu noi, cu sărăcia şi fragilitatea noastră. De aceea, venirea Domnului nu poate avea alt scop decât acela de a ne învăţa să vedem şi să iubim evenimentele, lumea şi tot ceea ce ne înconjoară, cu ochii înșiși ai lui Dumnezeu.

Cuvântul făcut prunc ne ajută să înţelegem modul de a lucra al lui Dumnezeu, pentru ca să fim capabili să ne lăsăm tot mai mult transformaţi de bunătatea lui şi de milostivirea lui infinită. În noaptea lumii, să ne lăsăm iar surprinşi şi luminaţi de acest fapt al lui Dumnezeu, care este total neaşteptat: Dumnezeu se face Prunc. Să ne lăsăm surprinşi, luminaţi de steaua care a inundat de bucurie universul. Iisus Prunc, ajungând la noi, să nu ne găsească nepregătiţi, angajaţi numai să facem mai frumoasă realitatea exterioară. Grija pe care o depunem pentru a face mai strălucitoare străzile noastre şi casele noastre să ne stimuleze şi mai mult să predispunem sufletul nostru pentru a-l întâlni pe Cel care va veni să ne viziteze, care este adevărata frumuseţe şi adevărata lumină. Deci să purificăm conştiinţa noastră şi viaţa noastră de ceea ce este contrar acestei veniri: gânduri, cuvinte, atitudini şi fapte, stimulându-ne să facem binele şi să contribuim la realizarea păcii şi dreptăţii pentru fiecare prunc şi astfel să mergem spre întâmpinarea Domnului.

În mijlocul activităţii frenetice din zilele noastre, acest timp al Crăciunului să ne dăruiască un pic de calm, dăruire și bucurie, care să ne facă să atingem cu mâna bunătatea Dumnezeului nostru, care se face Prunc pentru a ne mântui şi a da curaj nou şi lumină nouă drumului nostru, într-o devenire de a fi și a merge prin Duhul Sfânt spre asemănarea cu Iisus Hristos.

Iată mai jos câteva imagini din timpul acțiunii:

This slideshow requires JavaScript.

 

(Citit de 84 ori)