„Fiecare viaţă e un dar”

By | 21/03/2015

teofan_mada_12Arhiepiscopia Aradului în colaborare cu Asociaţia „Ikon”, Asociaţia „Ieromonah Arsenie Boca” şi Asociaţia „Brâncoveanu” etc. au organizat a patra ediţie a „Marşului pentru viaţă” . Astăzi, 21 martie 2015, începând cu ora 12.00 (cu pornire din Piața Avram Iancu), arădenii au militat din nou împotriva avortului. Câteva sute de oameni, inclusiv preoți, monahii și mame, cu copii mici, au hotărât să „vorbeasca” pentru cei nenăscuți. Printre participanți s-au numărat Parintele Gabriel Mariș, consilier social al Arhiepiscopiei Aradului, precum și alți preoți. Sufletul manifestării de azi, după cum a multor acțiuni pro-vita în Arad, a fost D-na Anamaria Jitea.

În conştiinţa morală Dumnezeu vorbeşte fiecăruia şi invită la apărarea vieţii umane în orice moment. În această legătură personală cu Creatorul se află demnitatea profundă a conştiinţei morale şi motivaţia inviolabilităţii sale. Pe un fond cultural caracterizat de eclipsa sensului vieţii, în care s-a atenuat mult percepţia comună a gravităţii morale a avortului şi a altor forme de atentate împotriva vieţii umane, se cere de la medici o tărie specială pentru a continua să afirme că avortul nu rezolvă nimic, ci ucide copilul, distruge femeia şi orbeşte conştiinţa tatălui copilului, ruinând, adesea, viaţa familiară.

imagine_11Ediția din acest an se desfășoară sub imperativul moral că „fiecare viață e un dar”. Marșul a început în piața Avram Iancu și a continuat pe traseul Spitalul Matern (aici, preoții au spus o rugăciune și au depus o coroana de flori la intrarea în unitatea spitalicească), Catedrala Ortodoxă Sfânta Treime – unde a luat sfârșit.

Trupa „Ikon” a interpretat, pentru această ediție, o piesă muzicală cu același titlu: „ fiecare viață e un dar” (videoclip disponibil pe www.blog.alegeviata.org). Distribuția este următoarea:

Text, muzica – Anamaria Jitea,
Aranjament – Angelo Cozneac
Distribuţie – Alexandra Blajovici, Eduard Horwath, fetiţa Ştefania Nuţescu
Vioară – Angelo Cozneac
Clape – Paula Grădinaru
Chitară – Carina Felnecan
Voce – Iulia Bock, Nicoleta Filipaş, Bogdan Ioja
Tobe – Siluan Krausz
Fluier – AnaMaria Cozneac, Andrada Cozneac, Robert Mitrulescu
Recorded, mixed & mastered at MusicLab by Cosmin Harbei, Luci Chârlan
Regie – Anamaria Jitea
Imagine & montaj – Sergiu Ilisie, Cristian Ţuţuroi

 

(Citit de 104 ori)