Ziua Culturii Naţionale evocată la Arad

By | 17/01/2016

afis_20160115_cugetarile_sarmanului_dionisPoetul național Mihai Eminescu a fost omagiat vineri, 15 ianuarie 2016, la Centrul Cultural Județean Arad,  printr-un program cultural-artistic deosebit, realizat de elevii și elevele Clasei de Actorie a Şcolii Populare de Arte Arad.

Spectacolul închinat zilei de naştere a poetului Mihai Eminescu, numit sugestiv „Cugetările Sărmanului Dionis”, a fost coordonat de artista Oltea Blaga, care a declarat la sfârșitul spectacolului următoarele: „ca pedagog, am considerat mereu că am obligaţia de a-l face cunoscut pe marele poet tuturor promoţiilor de elevi pe care le-am avut. Şi aseară, după reacţiile calde ale publicului şi bujorii din obrajii copiilor mi-am dat seama fară efort că am reuşit să transform obligaţia de care vorbeam mai devreme în plăcere. Plăcerea  de a recita poezii. Membrii trupei Har au fost la înalţime şi au oferit celor prezenţi o seară de neuitat, încărcată de emoţii, de versuri şi muzică, deorece din când în când, pianul a adăugat un farmec aparte serii. Şi răsplata nu întârziat să apară, aplauzele răsunând cu generozitate la fiecare moment”.

La manifestarea eminesciană de suflet și bucurie au participat părinții viitoarelor talente actoricești din Arad, numeroși iubitori de cultură românească, printre care și  domnul Doru Sinaci, Directorul Centrului Cultural Județean Arad, precum și alte personalități publice ale cetății Aradului.

Iată mai jos câteva imagini din cadrul spectacolului:

This slideshow requires JavaScript.

(Citit de 224 ori)