Despre iubire cu micuții actori ai trupei „Har”

By | 26/02/2016

20160224_09Trupa de copii „Har” a pus în scenă la Centrul Cultural Județean Arad, în 24 februarie 2016, o piesă despre iubire, compusă structural din texte din literatura universală. Spectacolul a îngemănat puritatea și bucuria, cultura și filantropia, arta și solidaritatea. Pentru fiecare pedagog al iubirii a trăii printre copii e o binecuvântare. Să-i înveţi despre iubire, este o bucurie. Să poți face asta prin intermediul teatrului, folosind texte celebre este o provocare. Iar dacă la toate acestea se mai adaugă şi o lecţie despre solidaritate avem deja ingredientele unei seri de neuitat.

 Coordonatoarea activităților, artista Oltea Blaga, crede că „în lupta cu emoţiile, cu textul, cu publicul micuţii actori ai Trupei „Har” au ieşit  învingători. Bucuria, gingăşia şi prospeţimea au fost ingredientele lor principale. Aplauzele prelungite au fost semnul că spectatorii au fost încântaţi. În sală, s-au aflat şi prietenii noştri de la Integra, care au fost invitaţi să-şi expună produsele hand-made făcute din suflet pentru suflet şi care au putut fi achiziţionate. O întâlnire aflată sub semnul iubirii, solidarității, a bucuriei, a bunei dispoziţii şi a generozităţii”.

IntegraAsociaţia persoanelor cu dizabilităţi mentale este un nucleu de părinţi aflaţi în această situaţie, adică toţi membrii fondatori au copii cu dizabilităţi mentale de diferite vârste. Au contact  cu 60 de familii din Arad şi din judeţ şi  pe toţi îi leagă același crez, de a lupta în numele copiilor lor (dar și ai noștri) pentru nişte drepturi elementare omeneşti. Integra-Asociaţia persoanelor cu dizabilităţi mentale  doreşte să acompanieze individual  familile  de-a lungul vieţii lor alături de aparţinătorii lor cu dizabilităţi mentale. O activitate integrativă unică și deosebită pentru
persoane cu dizabilităţi este faptul că unii din acești copii vor juca în piese de teatru cu micuții actori ai Trupei „Har”.

Iată mai jos câteva imagini din timpul spectacolului:

This slideshow requires JavaScript.

 

(Citit de 157 ori)