Academicianul Răzvan Theodorescu a conferențiat la Arad

By | 07/05/2016

c_20160507Academicianul Răzvan Theodorescu, reputat cunoscător al istoriei, artei şi culturii medievale, a conferențiat, vineri, 06 mai 2016, la sala „Regele Ferdinand” a Primăriei Aradului. Evenimentul a adus în prim plan „Noi contribuţii la istoria vechii civilizaţii a românilor”, ideii cunoscute şi mediului academic din ţară, în care academicianul a fost invitat, care ne vorbesc despre interferenţe spirituale.

În cadrul expunerii și al dialogului cu cei prezenți academicianul Răzvan Theodorescu a impresionat auditoriul prin calitatea expunerii pe care a făcut-o, afirmând, printre altele, că „eu vorbesc întotdeauna despre România ca despre o Europă în miniatură. Este singurul loc în care găsești monumente din toate spațiile, confesiuni, credințe diferite, nu e nicio altă țară din Europa care să aiba atâtea lucruri… Nucleul tare al lumii slave, al lumii bizantine era Biserica, Ortodoxia, iar particularitatea noastră a românilor este faptul că noi formăm o lume ortodoxă latină. Ortodoxia are elemente care o fac foarte congruentă cu UE, mă gândesc în primul rând la componenta sinodală, apoi ecumenismul, care pare să fie o valoare pe care UE o promovează. Noi avem două lucruri care ne caracterizează în istorie: romanitatea şi statalitatea”.

Evenimentul, organizat de Centrul Cultural Județean Arad și Consiliul Județean Arad, a cuprins și trei momente muzicale la marimba, cu Sara Gheorghe, eleva olimpică a Liceului de Artă „Sabin Dragoi”.

Iată mai jos câteva imagini din cadrul conferinței:

(Citit de 199 ori)