„Educație pentru o responsabilitate față de sine și față de alții” – Conferință la Colegiul Național Elena Ghiba Birta din Arad

By | 27/05/2016

c_201605271Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, în Sala festivă a Colegiului Național Elena Ghiba Birta din Arad s-a desfășurat joi, 26 mai 2016, o manifestare dedicată Anului omagial al educației tineretului ortodox în Patriarhia Română.

Cadrul dialogului cu cei prezenți a fost legat cu precădere de o temă primită cu viu interes de către tineri: „Educație pentru o responsabilitate față de sine și față de alții”. Invitatul special al manifestării, alături de alți profesori de religie, a fost Meletios Zacharopoulos Charalampos (Grecia), care are o bogată experiență interdisciplinară în îndrumarea tinerilor.

În cadrul dialogului cu elevii și elevele Colegiului, Părintele Meletie le-a pus la inimă un cuvânt de nădejde și discernământ: „Perioada tinereții este una care îmbogățește adânca bogăție afectivă prezentă în inimile voastre, dorința profundă a unei iubiri adevărate, frumoase și mari. Câtă tărie există în această capacitate de a iubi și de a fi iubiți! Nu permiteți ca această valoare prețioasă să fie falsificată sau desfigurată. Acest lucru se întâmplă atunci când în relațiile noastre intră instrumentalizarea aproapelui pentru propriile scopuri subiectivist-egoiste, uneori ca simplu obiect de plăcere. Inima rămâne rănită și tristă ca urmare a acestor experiențe negative… În Hristos, dragi tineri, se află împlinirea deplină a aspirațiilor voastre de bunătate și fericire. Numai Hristos poate împlini așteptările voastre de atâtea ori dezamăgite de falsele promisiuni lumești. Hristos este frumusețea care atât de mult vă atrage, Hristos este cel care vă citește în inimă aspirațiile cele mai adevărate pe care alții ar vrea să le stingă. Iisus este cel care trezește în voi dorința de a face din viața voastră ceva nobil, pentru că ați fost făcuți nu pentru comoditate, ci pentru măreție”.

Iată mai jos câteva imagini din cadrul manifestării:

Înregistrarea audio de la conferință

(Citit de 164 ori)