Activități sociale la Compartimentul Case Tip Familial Sântana, județul Arad

By | 28/05/2016

c_20160528La Sântana a avut loc vineri, 27 mai 2016, o activitate cu caracter social-educativ destinată celor 120 de beneficiarii din cadrul Compartimentul Case Tip Familial. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, i-au fost dăruite Compartimentului Carte de colorat cu imagini din județul Arad, pentru copiii care locuiesc în aceste case. Lucrarea a fost tipărită cu sprijinul Consiliului Județean Arad și al Centrului Cultural Județean Arad. De asemenea, fiecare copil a primit dulciuri din partea Arhiepiscopiei Aradului.

Aceste activități social-educative și filantropice reprezintă sprijinul unei solidarități concrete, reflectarea și semnul iubirii milostive a lui Dumnezeu, care nu-i abandonează niciodată pe fiii săi în nevoi, ci le dăruiește mereu minunate resurse pentru inimă și rațiune pentru a putea face față cum se cuvine greutăților vieții. În acest fel chiar educația, primirea și solidaritatea față de copii, devine vestire a Evangheliei solidarității.

Obiectivele Compartimententului este creşterea calităţii serviciilor de asistenţă specializată constând în: găzduire, îngrijire, educare si pregatire  în vederea reintegrarii sau integrarii familiale si întegrării socio-profesionale a copiilor şi tinerilor ocrotiţi la centru.  Comportamentul promovarează drepturilor copiilor şi persoanelor adulte ocrotite, precum şi a serviciilor oferite acestora de către furnizorii de servicii sociale.

Iată mai jos câteva imagini din cadrul activității:

 

(Citit de 135 ori)