Simpozionul internaţional ,,Menirea de a fi dascăl”

By | 23/06/2016

20160621_21La Grădinița „Prieteniei” din Arad, reprezentată de doamna director prof. Redeș Adela, s-a desfășurat în data de 21.06.2016 Simpozionul internaţional ,,MENIREA DE A FI DASCĂL”. Echipa managerială a simpozionului a fost alcătuită din: doamna inspector școlar pentru educație timpurie, prof. Sorițeu Emilia și doamna director, prof. Redeș Adela. Acest simpozion a fost inițiat de doamnele educatoare Barna Cristina, Crișan Florica și Gorrgan Laura pentru a marca Ziua Învățătorului.

Simpozionul are drept scop realizarea unor schimburi de experiență între cadrele didactice, creşterea calităţii seviciilor de educaţie, îngrijire şi protecţie a copiilor de vârstă preşcolară şi de vârstă şcolară, popularizarea experienţei curriculare şi extracurriculare a cadrelor didactice și stimularea expresivităţii şi a creativităţii artistice.

„Am dorit să acumulăm și apoi să împărtășim cu colegele noastre informații utile, păreri, întâmplări din viața unui dascăl care să ajute tinerele generații. Știm foarte bine că dascălul trebuie să fie un exemplu demn de urmat. Totodată prin acest simpozozion dorim să aducem dascălul pe cele mai înalte culmi, să îi sărbătorim ziua așa cum se cuvine. Închinăm deci acest simpozion tuturor cadrelor didactice” au declarat organizatorii simpozionului.

20160621_22Exploratorul dinlăuntrul dascălului dorește permanent a face expediții inedite în sufletul și în mintea copilului, cu scopul de a descoperi ,,cheia învățatului”, pentru fiecare în parte, dar și pentru întreaga grupă. Își propune să descopere și să modeleze personalitatea în formare a copiilor, oferind un start eficient viitorului adult.

La susținerea lucrărilor simpozionului au participat cu lucrări deosebite următoarele doamnele educatoare: director prof. Redeș Adela, invitata de onoare, doamna Vulpe Domnica, fost director al grădiniței, Bacoș Elena, Berariu Eugenia,Vancea Angela și Mocan Adina, Moler Ioana Camelia, Tripon Ildiko, prof. logoped Buruian Laura și prof. consilier școalar CJRAE Morar Mihaela.

(Citit de 152 ori)