Tabără social-educativă la Moneasa, județul Arad

By | 18/07/2016

2016_afis_tabara_moneasaCu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, va avea loc în stațiunea Moneasa cea de a patra ediție a taberei social educative „Biserica este o îmbrățișare”, la care vor participa, între 19-25 iulie 2016, zeci de copii din centrele sociale ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad. Tabăra promovaează valorile socio-moral-creștine în rândul copiilor proveniți din centrele de tip familial ale  DGASPC – Arad.

Activitățile derulate în cadrul taberei vizează însușirea tradiției și a identității culturale și creștine a poporului român. Copiii vor descoperi frumusețea creației lui Dumnezeu în cadrul drumețiilor organizate în stațiunea Moneasa și a obiectivelor turistice din zonă, vor dobândi cunoștințe despre identitatea culturală și credința ortodoxă prin cateheze, proiecții de film sau desene animate cu specific ortodox (însoțite de discuții) și, nu în ultimul rând, vor socializa în cadrul activităților sportiv-recreative ce se vor desfășura în baze sportive și spații special amenajate. Aceste activități vor fi încununate de prezența zilnică la slujbele liturgice ale Mănăstirii Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Moneasa.

Proiectul „Biserica este îmbrățișare” face parte din Parteneriatul de colaborare realizat între Consiliul Județean, Centrul Cultural Județean Arad și Arhiepiscopia Aradului, proiect de care au beneficiat sute de copii de pe cuprinsul județului Arad.

(Citit de 214 ori)