Copiii sunt un dar

By | 20/09/2016

c_20160920_1Copiii sunt bucuria Bisericii, a familiei și a societății. Copiii sunt un dar, sunt un dar ceresc: am înțeles? Copiii sunt un dar. Fiecare copil este unic și irepetabil, fiind tainic legat de rădăcinile sale. De fapt, a fi fiu sau fiică, conform proiectului lui Dumnezeu, înseamnă a purta în sine amintirea și nădejdea unei iubiri care s-a realizat pe sine însăși tocmai dând viață unei alte ființe umane, unice și noi. Și pentru părinți fiecare copil este el însuși diferit, divers și unic în felul său.

Un copil este iubit pentru că este copil: nu pentru că este frumos, sau pentru că este așa sau altfel; nu, pentru că este copil! Nu pentru că gândește ca mine, sau întrupează dorințele mele. Un copil este un copil: o viață generată de părinți dar destinată lui, pentru binele său, pentru fericirea sa, spre binele și fericirea familiei și a societății. De aici se inspiră și profunzimea experienței umane a faptului de a fi fiu sau fiică, ce ne permite să descoperim dimensiunea cea mai gratuită a iubirii, care nu încetează niciodată să ne uimească. Este frumusețea de a fi iubiți mai înainte: copiii sunt iubiți înainte de a veni.

Sunt iubiți înainte de naștere, ca iubirea lui Dumnezeu care pururea ne iubește mereu mai înainte. Sunt iubiți înainte de a fi făcut orice lucru pentru a merita asta, înainte de a ști să vorbească sau să gândească, ba chiar înainte de a veni pe lume! A fi copii este condiția fundamentală pentru a cunoaște iubirea lui Dumnezeu, care este izvorul ultim al acestei minuni autentice. În sufletul fiecărui copil, oricât de vulnerabil, Dumnezeu pune pecetea acestei iubiri, care este temeiul demnității sale personale, o demnitate pe care nimic și nimeni n-o va putea nimici.

Iată mai jos câteva imagini din timpul activităților desfășurate in mijlocul copiilor:

(Citit de 103 ori)