„Şcoala altfel”

By | 04/10/2016

c_20161004_3În cadrul manifestării Şcoala altfel aproape 1500 de copii au primit în dar câte un exemplar din cartea de colorat „Săptămâna Patimilor”, a artistei plastice Angela Hanc. În total de 4000 de copii sunt beneficiarii acestei cărți cu valențe pedagogic-cathetice dedicate Patimilor Domnului. În număr de 200 de copii rezidenți ai centrelor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad (Centrul de Primire Minori Arad, Centrul de Plasament Oituz-Arad și Fundația MMC Frumușeni), care au participat la concerte pascale organizate de Arhiepiscopia Aradului, bucurându-se de frumusețea muzicii bisericești specifice perioadei prepascale.

Numeroase parohii au desfășurat o activitate pastorală deosebită, cu referință asupra comuniunii euharistice a copiilor și tinerilor din municipiul Arad, fiind împărtășiți câteva mii de copii în acestă săptămână, de comuniune și bucurie. Asociațiile arădene (Buna VestireBrâncoveanu și Arsenie Boca) au desfășurat și ele o activitate filantropică deosebită de care au beneficiat zeci de familii defavorizate. Nu au lipsit activitățile provita de consiliere pre și post avort și în această săptămână, activități care fac parte din „lucrarea lui Dumnezeu”.

Concertele de muzică bisericească au întregit bogata activitate social-educativă și cultural-artistică la care a participat copii și tinerii arădeni: Iată, Mirele Vine! (al grupul psaltic „Sf. M. Mc. Dimitrie” al Catedralei Mitropolitane din Craiova, dirijat de Pr. Prof. Victor Șapcă) „Spre Lumina Învierii !” (interpretat de Otilia Simeria, având Partener media al evenimentului pe Portalul Doxologia al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei). Manifestarea Şcoala altfel s-a desfăşurat în săptămâna 18-22 aprilie 2016 a sistemului educaţional național, cuprinzând municipiul Arad.

Iată mai jos câteva imagini din cadrul activităților:

(Citit de 83 ori)