A face viața copiilor mai frumoasă

By | 07/10/2016

c_20161007_1Se spune că fiecare om își are propiile sale „povești”, că ele fac parte din personalitatea sa și aparțin ethosului unui popor. Dar poveștile spirituale spuse de povestitori, cu vocea lor, chiar scrise de ei, nu sunt ale lor, sunt ale noastre, ale tuturor… și într-un timp mai îndepartat sau mai apropiat vor face parte din bogăția spirituală a neamului.

Caravana culturală a poveștilor spirituale a poposit și la Curtici (05 octombrie 2016), unde 300 de copii așteptau cu bucurie și emoție momentul întâlnirii. Frumos!  Poveștile au dăruit celor prezenți bucurie, veselie și speranță, făcându-i pe copiii să se simtă împliniţi, fericiţi, încrezători, comunicativi. Pur și simplu povestitorii au făcut să cânte în miezul sufletelor lor cântarea bucuriei. Cei care au fost pe scenă au empatizat cu sala…iar rezultatul s-a văzut. Au dăruit pe masura a ceea ce au simțit că vine dinspre sală… de fapt este o „reacție” reciprocă. Au simțit bucuria sălii, dăruind o petală de floare din ființa lor…și au aflat astfel ce frumoși sunt copii. Şcoala trebuie să facă timp şi loc acelor sentimente care clădesc, care creează, care încurajează, care aduc exemple de îndrumat în viaţă. Să punem aripi sufletelor, deoarece acestea vor susţine toate viitoarele activităţi pe care cei care sunt mici acum, le vor desfăşura prin timp.

Prin Festivalul „Magia Cuvântului”, echipa managerială și artistică (Mihaela Blaga, directorul festivalului, Giorgiana Elena Popan, directorul artistic al festivalului și Sorin Roșca, directorul adjunct al festivalului) dorește să facă viața arădeană mai frumoasă, să înțelegem că  prin cuvinte construim universul celor pe care-i iubim. Ne dorim ca împreună să descoperim minunea care suntem, să înțelegem că nu am venit întâmplător în lume, că împreună putem face viața mult mai frumoasă. Felicităm instituțiile locale pentru implicare și suport logistic, arătând că sunt aproape cu inima de tot ceea ce înnobilează.

Iată mai jos câteva imagini din cadrul activităților desfășurate:

(Citit de 66 ori)