Proiectul Do your best – just invest!

By | 25/10/2016

proiect_01Proiectul Do your best – just invest!, desfășurat la Arad în 25.10.2016, este un parteneriat strategic în domeniul educației adulților, dezvoltat cu parteneri din Spania, România, Slovacia, Italia și Polonia. În cadrul acestui proiect partenerii au acțiobat pe două nivele. Pe de-o parte, fiecare partener a dezvoltat un program educativ cu un grup de adulți, persoane dezavantajate, pentru a le crește șansele de integrare socială si profesională, de creștere a calității vieții familiale.

Activitatea de formare realizată în cadrul atelierelor a urmărit creșterea competențelor cheie pentru o mai bună corelare a resursei umane cu cerințele pieței muncii, de încurajare a satisfacției personale asupra calității vieții, de promovare a alternativelor sănătoase de petrecere a timpului liber, de îmbunătățire a activităților de comunicare. Fiecare organizație parteneră și-a selectat grupul de lucru, identificând nevoi specifice și așteptări diferite, prin urmare au rezultat diferite metode de lucru.

proiect_02Pe de altă parte, prin intermediul colaborării partenerilor la nivel internațional proiectul a contribuit la consolidarea și capacitarea echipei de experți, din echipa de lucru a partenerilor. Fiecare organizație a constituit un grup de 6-8 expeți formatori în educația adulților, care au realizat ateliere educative la nivel local, cu grupul țintă selectat pentru proiect.

În cadrul cooperării la nivel internațional, reprezentanții din grupul de formatori au participat la întâlnirile de proiect, dedicate consolidării parteneriatului si schimbului de experiențe.

(Citit de 95 ori)