Mănăstirea Arad-Gai, exemplul unei solidarități concrete

By | 12/02/2017

c_20170212Mănăstirea „Sf. Simeon Stâlpnicul” din Arad-Gai este exemplul unei solidarități concrete. După exemplul „bunului samaritean” obștea monahală se îngrijește de diverse persoane defavorizate care sunt greu încercate, oferindu-le zilnic hrană, alimente de bază în această perioadă rece.

Sâmbătă, 11 februarie 2017, au fost oferite zeci de pachete unor beneficiari arădeni, fapte social-filantropice ce reprezintă în sine sprijinul unei solidarități concrete. Aceste activități, coordonate de Stavrofora Magdalena Borteș, stareța Mănăstirii, sunt reflectarea și semnul iubirii milostive a lui Dumnezeu, care nu-i abandonează niciodată pe fiii Săi în încercări, ci le dăruiește mereu resurse pentru inimă și minte pentru a putea face față cum se cuvine greutăților vieții.

Orice faptă filantropică, concretă a noastră trebuie să se hrănească înainte de toate din credința în lucrarea harului și a Providenței dumnezeiești. În acest fel chiar și acceptarea, primirea și solidaritatea față de „străini”, în mod special când este vorba despre cei defavorizați, devine atunci vestire a Evangheliei milostivirii și a solidarității.

Iată mai jos câteva imagini din cadrul acțiunii:

(Citit de 242 ori)