Tabara ecologica pentru copii si tineret

By | 30/08/2017

c_20170830În perioada 04-08 septembrie 2017, în ambientul oferit de Tabăra de agrement de la Căsoia, va avea loc o tabără ecologică de care va beneficia copii și tinerii din Centrul de Criză Arad, precum și copii din familii defavorizate. Casa Verde Căsoia este un centru ce deservește activității cu copii și tineretul, promovând educaţia, atitudinea ecologică și protecţia mediului.  De asemenea, tabăra își propune și promovarea valorilor socio-moral-creștine în rândul participanților. Obiectivele propuse se vor realiza printr-o diversitate de activități care au drept scop formarea caracterului socio-moral al copiilor, construirea încrederii în sine, în semeni și în Dumnezeu, stimularea creativității, a imaginației și a spiritului de comuniune.

Activitățile principale (coordonate de Raul Zomonicer, Șef Centru și Roșca Sorin, Inspector DGASPC Arad) vor consta în discuții și comentarii asupra unor documentare ecologice, de vizite la obiectivele naturale din zona Taberei de agrement Căsoia, a unor workshopuri de cunoaștere și autocunoaștere sau cu tematică specifică, a unor jocuri în aer liber și a unor concursuri sportiv-recreative.

Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Județean Arad, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad și Arhiepiscopia Ortodoxă a Aradului își asumă o tot mai mare implicare pentru îngrijirea casei comune. De fapt, mediul este un bun colectiv, patrimoniu al întregii omeniri și responsabilitate a fiecăruia dintre noi. O responsabilitate care nu poate să fie decât transversală și cere o colaborare eficace în cadrul întregii comunități locale și naționale. E vorba despre „o datorie ecologică”, care este o mare provocare culturală, spirituală și educativă. Solidaritate, dreptate și participare pentru respectarea demnității noastre și pentru respectarea creației.

(Citit de 184 ori)