Dialoguri la „țintă” cu tinerii

By | 02/12/2017

c_20171202Întâlnirea cu elevii și elevele Liceului Tehnologic din Chișineu Criș sub genericul „Dialoguri la țintă” a arătat faptul că a împărtăși și a ști să împărtășim este o virtute prețioasă!  Copiii sunt printre predilecții lui Iisus. Nu că nu-i iubește pe cei mari, dar Se simțea fericit când putea să fie cu ei. Se bucura mult de prietenia și compania lor. Dar nu numai că-i plăcea să-i aibă aproape, dar și mai mult. îi dădea ca exemplu. A spus ucenicilor: „Dacă nu… veți deveni ca pruncii nu veți intra în împărăția cerurilor” (Mat. 18,3).

„Dialogurile la țintă”, coordonate de profesorii Crețu Carmen și Lupu Daniel, au arătat faptul că raportul tandru și tainic al lui Dumnezeu cu sufletul copiilor nu ar trebui să fie încălcat niciodată. Este un raport real, pe care Dumnezeu îl vrea și Dumnezeu îl păstrează. Copilul este gata încă de la naștere pentru a se simți iubit de Dumnezeu, este gata pentru aceasta. Imediat ce este în măsură să simtă că este iubit pentru el însuși, un copil simte și că există un Dumnezeu care îi iubește pe copii. În cadrul dialogurilor a fost transmis un cuvânt de binecuvântare din partea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, în care s-a subliniat că „numai dacă îi privim pe copii cu ochii lui Iisus, putem înțelege cu adevărat în ce sens, apărând familia, protejăm omenirea”.

Punctul de vedere al copiilor este punctul de vedere pe care noi trebuie să-l luăm serios în seamă. De fapt, moderatorul Raul Incicău a așezat întâlnirea-dialog pe coordonatele relației tinerilor cu Biserica și pe importanța educației în viața lor. Biserica însăși, în Botez, le face copiilor mari promisiuni, cu care îi angajează pe părinți și comunitatea creștină. Sfânta Maică a lui Iisus – prin intermediul căreia Fiul lui Dumnezeu a venit la noi, iubit și născut ca un copil – să facă Biserica de astăzi aptă să urmeze calea maternității sale spirituale și a credinței sale. Și dreptul Iosif, om sfânt, care L-a primit și L-a ocrotit, onorând cu curaj binecuvântarea și promisiunea lui Dumnezeu, să ne facă pe toți, dascăli și părinți, capabili și vrednici să-L găzduim pe Iisus în fiecare copil pe care Dumnezeu îl trimite pe pământ. Felicităm conducerea Liceului pentru implicarea activă în realizarea unui eveniment spiritual dedicat elevilor, dar și pentru faptul că a dovedit a fi o bună gazdă a dialogului despre Iisus Hristos și copii.

(Citit de 30 ori)