Crăciun fericit oricărui om și fiecărui om!

By | 25/12/2017

c_20171225Crăciunul este sărbătoarea copilului, Crăciunul este sărbătoarea omului. Se naște Fiul Omului, Unul dintre miliardele de copii care s-au născut, se nasc și se vor naște în această lume. Dacă noi celebrăm liturgic atât de solemn Nașterea Domnului Iisus Hristos, o facem pentru a mărturisi că fiecare om este un cineva, unic și irepetabil. Dacă statisticile noastre omenești, catalogările umane, sistemele ideologice, politice, economice și sociale omenești, simplele posibilități umane nu reușesc să-l asigure pe om că se poate naște, că poate exista și acționa ca un cineva unic și irepetabil, atunci îl asigură Dumnezeu de toate acestea. Pentru Dumnezeu și în fața lui Dumnezeu, omul este mereu unic și irepetabil, o persoană gândită și aleasă din veșnicie, o persoană chemată și numită cu un nume propriu. Așa cum a fost primul om, Adam, dar și asemenea noului Adam, care Se naște din Fecioara Maria în peștera din Bethleem: „Îl vei numi Iisus” (Luc. 1,31).

 Să acceptăm marele adevăr despre om, să primim adevărul deplin despre om rostit în noaptea de Crăciun, să încuviințăm această dimensiune a omului, care s-a deschis tuturor oamenilor în noaptea din Bethleem! Să ne însușim Taina în care trăiește fiecare om de când s-a născut Hristos. Să respectăm această Taina! Permiteți acestei Taine să lucreze în om!

Pentru voi toți și pentru toți cei dragi ai voștri un sfânt și fericit Crăciun și un An Nou fericit. Fie ca acest Crăciun să ne deschidă ochii pentru a abandona ceea ce este superfluu, fals, malițios și prefăcut, și pentru a vedea ceea ce este esențial, adevărat, bun, curat și autentic. Crăciun fericit, în pacea și bucuria lui Iisus Hristos!

(Citit de 62 ori)