Reuniunea tinerilor ortodocşi din județul Arad, ediţia a I-a

By | 27/10/2014

20141026_07Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, a avut loc, în parohia Andrei Şaguna, reuniunea tinerilor ortodocşi din judeţul Arad, ediţia a I–a, în data de 26 octombrie 2014. Manifestarea s-a desfăşurat sub genericul “Bucuria de a fi creştin”, şi se doreşte a fi un eveniment care să aducă căldură, emoţie şi prietenie în vieţile tinerilor, pe care Biserica îi priveşte cu încredere şi cu iubire de mamă.

Biserica are un trecut lung, dar are o devenire mereu vie în ea, mergând spre desăvârşirea umană, în timp şi dincolo de timp, spre destinele ultime ale istoriei şi ale vieţii, fiind adevărata tinereţe a lumii. Biserica are ceea ce face tăria sau frumuseţea tinerilor: capacitatea de a se bucura pentru a începe, de a se dărui fără să ezite, de a se reînnoi şi de a porni iarăşi spre noi cuceriri. Tinerii dacă vor privi Biserica vor vedea în ea chipul lui Hristos, Arhetipul frumuseţii dumnezeieşti, adevăratul erou, smerit şi înţelept, profetul adevărului, dar şi al iubirii, prietenul tinerilor.

Hristos a venit în lume pentru a face vie, reală şi veşnică prietenia dintre Dumnezeu şi oameni. Tocmai de aceea, această manifestare doreşte să facă din Hristos, contemporanul tinereilor, Cel Care, respectând libertatea lor, Se apropie de fiecare dintre tineri şi Se prezintă ca răspunsul autentic şi decisiv la acea dorinţă care locuieşte în fiinţa lor, dorinţă după o viaţă care să merite din plin să fie trăită.

La reuşita acestui eveniment şi-au dat concursul Primăria Zimandu Nou şi Asociaţia Mobilizează-te, iar pentru buna desfăşurare a programului şi-au adus contribuţia parohiile Adrei Şaguna, Zimand Cuz, Seleuş, Horia, Covăsânţ, Scântei, Arad-Grădişte, Arad-Centru, Arad-Subcetate etc., precum şi asociaţiile Magia Cuvântului, Arsenie Boca etc. Invitatul serii a fost teologul Claudiu Răducu, Secretar de redacție în cadrul Mitropoliei Banatului şi observator asistent în cadrul Parlamentului European. Pe lângă conferinţe, programul a fost întregit prin jocuri şi activităţi educative pentru cei mici, prin interpretarea de cântece, pricesne şi poezii, prin dansuri din folclorul bănăţean, toate acestea realizate de către elevii şi studenţii participanţi la această manifestare de suflet. Nu au lipsit premiile şi, la sfârşit, agapa frăţească pentru câteva sute de persoane.

Iată mai jos câteva imagini din cadrul manifestării:

This slideshow requires JavaScript.

Mai multe imagini puteți vedea aici.

 

(Citit de 89 ori)