Marşul pentru viaţă

By | 20/03/2015

afis_20150321_marsul_pentru_viataPrin participarea la marșul pentru viață, la Arad, creștinii doresc să afirme cu tărie sfințenia și inviolabilitatea vieții în toate ipostazele ei, inclusiv în cele mai dezavantajate, ca dar veșnic al lui Dumnezeu. Arhiepiscopia Aradului, asociaţiile creștine, implicate în proiect, organizaţiile pro-vita și pro-familia lansează un nou apel tuturor oamenilor de bunăvoință de a organiza şi participa, în data de 21 martie 2015, ora 12 (Piaţa Avram Iancu), marșul pentru viață în municipiul Arad.

Pe un fond cultural caracterizat de eclipsa sensului vieţii, în care s-a atenuat mult percepţia comună a gravităţii morale a avortului şi a altor forme de atentate împotriva vieţii umane, se cere de la medici o tărie specială pentru a continua să afirme că avortul nu rezolvă nimic, ci ucide copilul, distruge femeia şi orbeşte conştiinţa tatălui copilului, ruinând, adesea, viaţa familiară.

imagine_10Totuşi, această misiune nu se referă numai la profesiunea medicală şi la lucrătorii sanitari. Este necesar ca întreaga societate să fie în apărarea dreptului la viaţă al celui zămislit şi a adevăratului bine al femeii, care niciodată, în nici o circumstanţă, nu va putea găsi realizare în alegerea avortului. La fel va fi necesar de a nu lipsi ajutoarele necesare pentru femeile care, din păcate au recurs deja la avort, acum experimentează toată drama lui morală şi existenţială. Sunt multiple iniţiativele, la nivelul oraşului Arad, de voluntariat, care oferă sprijin psihologic şi spiritual, pentru o recuperare umană deplină. Solidaritatea comunităţii creştine nu poate renunţa la acest tip de coresponsabilitate.

(Citit de 81 ori)