Concert tradițional-religios

By | 26/03/2015

afis_20150325_hristos_a_inviatArhiepiscopia Aradului, în parteneriat cu Consiliul Județean Arad și Centrul Cultural Județean Arad, au organizat de Praznicul Bunei-Vestiri, 25.03.2015, ora 19, un concert tradițional-religios, închinat Patimilor Domnului și Învierii Sale. Pricesne, cântece religioase, bătăi de toacă, spiritualitate, împlinire, bucurie, toate întru sărbătoarea sufletului, întru credinţă și iubire. Cam aşa s-ar descrie, în câteva cuvinte, concertul de miercuri seara ce a avut loc la Filarmonica de Stat din Arad, susţinut de interpreţii de muzică populară Ionuţ Fulea şi Mariana Anghel, actriţa Maria Ploae şi Andrei Moţ.

Timp de peste două ore, cântările religioase interpretate de artişti, cu dar şi mângâiere în glas, au curs spre inimile sutelor de credincioşi arădeni, veniţi la Filarmonică pentru a-i asculta. Tot ceea ce a trăit Iisus Hristos în Săptămâna Patimilor, de la intrarea în Ierusalim la Răstignire şi până la Înviere, s-a încercat să se retransmită prin versurile recitate de actriţa Maria Ploae şi cântecele interpreţilor Ionuţ Fulea, Mariana Anghel şi Andrei Moţ. În faţa arădenilor s-au aflat şi cu grupul vocal bărbătesc „Simbol”, Grupul Cameral Instrumental „Cantores”, Grupul vocal „Anghelos” şi Marcel Anghel la toacă.

Cântarea religioasă, vocală şi instrumentală, înălțătorul recital, sunetul toacei, toate împreună au creat o picătură de tainică lumină, în care s-au risipit tristeţile, durerile şi neliniștile inimilor noastre. Din cântările frumoase pe care le-am auzit, şi din tot ceea ce ni s-a oferit, am perceput că o picătură de har a coborât peste noi. A fost un moment în care artele şi harul s-au întâlnit pentru a aduce slavă lui Dumnezeu, cel în Treime închinat.

Iată mai jos câteva imagini din cadrul concertului:

This slideshow requires JavaScript.

Mai multe imagini puteți vedea aici.

Înregistrarile video de la concert (9 părți) : [1] ; [2] ; [3] ; [4] ; [5] ; [6] ; [7] ; [8] ; [9]

(Citit de 77 ori)