Manifestări pentru viaţă

By | 26/03/2015

Print

La Arad, în cadrul săptămânii manifestărilor pentru viaţă, va avea loc un eveniment deosebit. Vineri, 27 martie 2015, de la ora 19:00, în aula Magna „Iuliu Maniu” a Universităţii „Aurel Vlaicu”, de pe bd. Revoluţiei nr. 81, va avea loc o conferinţă cu titlul „Copilul nenăscut – între minune dumnezeiască şi sarcină nedorită”, pe care o va susţine Dr. Ionel Trifon Cioată medic primar obstetrică-ginecologie.

Subiectul avortului este unul foarte dureros, mai ales pentru acele persoane care trec printr-o asemenea experienţă. Lumea de astăzi este provocată de o vizibilă „cultură a morții”. Moartea, nu viața, reprezintă în definitiv una dintre dilemele pluralismului post-modern. Este esența etosului său. Nu vorbim aici numai despre moartea minții și a spiritului, ci și despre cea a sufletului și a trupului, precum și a comunității și societății umane în sine. Dostoievski a dezvăluit rădăcinile acestei nebunii în demascarea radicală a „modernismului” pe care o întreprinde. Democrația liberală și capitalismul pieței libere, în formele lor post-moderne „deconstruite” sunt literalmente letale. Nu pot fi altfel. Asupra lor acționează o lege ontologică ce nu poate fi încălcată numai spre condamnare, judecată și moarte. Sindromul „Kirillov”, atât de strălucit descris din punct de vedere artistic de Dostoievski, este la fel de strălucit demonstrat din punct de vedere existențial și istoric în societățile contemporane post-moderne din America de Nord și Europa.

Pentru a ne convinge că așa stau lucrurile, este suficient să examinăm practicile politice, militare, economice și sexuale ale „primei lumi”; activitatea mijloacelor media; divertismentul și arta contemporană; gestionarea crizei SIDA și a avortului; și mișcările susținând eutanasia și „dreptul de a muri”. Ceea ce „Kirillov” a adus individului modern, alienat și libertar, pluraliștii post-moderni înfăptuiesc pentru întreaga umanitate. În formele sale cele mai radicale și mai avansate, „cultura morții” nu le oferă oamenilor numai dreptul de a-și demonstra libertatea prin sinuciderea spirituală și fizică, ci le dă libertatea de a-i omorî și pe alții sau libertatea de a curma viaţa unui om prin avort.

(Citit de 70 ori)