Teofania, zi binecuvântată și sfințitoare

By | 07/01/2016

20160106_08Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei s-au săvârșit sfinte slujbe de Bobotează în toate parohiile și mănăstirile de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Aradului. Bucuria adusă de sărbătoarea Sfintei Naşteri a Domnului Iisus Hristos îşi are astăzi împlinirea în sărbătoarea Botezului Său.

Relatarea evanghelică a evenimentului Botezului lui Iisus arată calea de deşertare şi de smerenie pe care Fiul lui Dumnezeu a ales-o în mod liber pentru a adera la planul de mântuire al Tatălui faţă de oameni, pentru a fi ascultător faţă de voinţa Sa sfântă de iubire faţă de om întru toate, până la jertfa pe Cruce. Evenimentul de la Iordan  reprezintă  o adevărată teofanie a Preasfintei Treimi, care dă mărturie despre dumnezeirea lui Iisus, despre faptul că el este Mesia cel promis, Cel pe care Dumnezeu l-a trimis ca să elibereze poporul Său, pentru ca să fie mântuit.

Credincioșii arădeni au participat în număr mare la slujba aghiasmei mari, luând cu evlavie la casele lor această apă sfințită și sfințitoare.

Iată mai jos câteva imagini din cadrul slujbei de Bobotează:

This slideshow requires JavaScript.

Mai multe imagini puteți vedea aici.

(Citit de 109 ori)