Eveniment cultural-artistic la Compartimentul Case Tip Familial Sântana, județul Arad

By | 18/04/2016

20160418_07La Sântana a avut loc luni, 18 aprilie 2016, o activitate cu caracter social-educativ și cultural-artistic destinată tuturor beneficiarilor din cadrul Compartimentul Case Tip Familial.Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, i-au fost dăruite Compartimentului 100 de exemplare din Cartea de colorat Săptămâna Patimilor, pentru uzul copiilor rezidențiali. Lucrarea a fost tipărită cu sprijinul Consiliului Județean Arad și al Centrului Cultural Județean Arad.

Manifestarea cultural-artistică s-a bucurat de prezența doamnei Erika Stark (director general DGASPC Arad), a doamnei Rodica Crainic (Director general adjunct DGASPC), domnului Hârcăian Daniel (Șef centru) și a domnului Sorin Roșca (Inspector la DGASPC Arad).

Elevii claselor a IX-a A și a X-a A de la Liceul de arte „Sabin Drăgoi”din Arad, coordonați de profesorii Tecuca Călin și Teuca Corina, au prezentat în cadrul activităţilor din programul „Şcoala altfel” un moment cultural-artistic pentru copiii de la Compartimentul Sântana. Evenimentul artistic s-a desfășurat la Liceul Tehnologic din Sântana, fiind împărțit pe următoarea structură : cvartet (Șimonca Oprița Ștefan – vioară I ; Joldea Anamaria – vioară II ; Solcan Denis – violă ; Bunai Emanuela – violoncel), piesă canto (Costea Bianca și Duma Adrian), piesă canto (Costea Bianca, Horvath Roberto și Duma Adrian), duet chitară (Csermak Camelia și Cosma Laura), flaut (Bodârlău Bianca), muzică (Selagea Roberta și Duma Adrian).  

Tineri cu talent şi har de la Liceul de Arte „Sabin Drăgoi” au prezentat prin programul lor acele valenţe spirituale şi artistice ce izvorăsc din repertoriul cultural universal și național. Muzica, cale a frumuseții, a adus multă bucurie în inimile copiilor, aducând dorința de a lua din izvorul ei și de a fi mai buni.

Compartimentul case tip familial Sântana are misiunea de a furniza sau asigura accesul copiilor, pe o perioadă determinată, la găzduire, îngrijire, educaţie, pregătire în vederea reintegrării sau integrării familiale, socio-profesionale, precum și de a oferi servicii specifice pentru o bună dezvoltare psiho-fizică, respectând drepturile fundamentale ale copilului.

Iată mai jos câteva imagini din timpul manifestării:

(Citit de 298 ori)