Concert pascal în cadrul manifestărilor internaționale Filocalia de la Arad

By | 22/04/2016

20160421_05Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a avut loc joi, 21 aprilie 2016, la Sala „Regele Ferdinand” a Primăriei Aradului un concert de muzică bizantină în cadrul manifestărilor internaționale Filocalia, organizate de Arhiepiscopia Aradului, Centrul Cultural Județean Arad și Consiliul Județean Arad. Partener media al evenimentului a fost și Portalul Doxologia al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Prin concertul de muzică bizantină intitulat „Spre Lumina Învierii !”, interpreta Otilia Simeria, împreună cu Cristi Laiu și Albert Iftimie (isoni), ne-au înălțat la contemplarea duhovnicească a lui Hristos „Paștile cele Sfințite”, care ne aduce tuturor bucuria: „Zilei Învierii”. Interpretarea profundă și sensibilă a Otiliei Simeria a mișcat acordurile inimilor celor prezenți care au venit să se împătășească de bucuria pascală ce se emană din imnografia bizantină. Această zi a Învierii devine centrul fiinţei creştine, deci al vieţii creştine, al anului bisericesc, al timpului liturgic, exprimat în timpul pascal şi în ziua de duminică, zi care este mereu ziua Învierii. Mereu din nou începem timpul nostru cu Învierea, cu întâlnirea cu Cel Înviat, şi din întâlnirea cu Cel Înviat ne deschidem spre ceilalți.

Evenimentul a fost și un bun prilej de integrare social-educativă și spirituală a unor copii și tineri din centrele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad (Centrul de Primire Minori Arad, Centrul de Plasament Oituz și Fundația MMC Frumușeni), care au participat la concert, bucurându-se de frumusețea muzicii bisericești specifice perioadei prepascale.

Iată mai jos câteva imagini din cadrul concertului:

Mai multe imagini puteți vedea aici.

Înregistrarea audio de la concert

(Citit de 341 ori)