Festivalul Theatrum mundi – cale a frumuseții

By | 30/05/2016

c_201605302Ediția  a XII-a a Concursului – Festival internațional de artă pentru elevi și studenți „Theatrum mundi”, s-a desfășurat la Arad, în zilele de 27 – 29 mai 2016. Cu un număr însemnat de participanți: 386 de elevi și studenți și 60 de profesori și artiști coordonatori, festivalul arăden devine o cale a frumuseții (via pulchritudinis) artelor.

Orice formă autentică de artă este, în felul său, o cale de acces la realitatea mai profundă a omului și a lumii, având scopul de a repune din nou în centrul lumii culturii tema frumuseții. Adevăratul artist este un păzitor al frumuseții lumii, grație sensibilității sale estetice deosebite și intuiției sale poate percepe și primi mai în profunzime decât alții frumusețea proprie a credinței și apoi s-o reexprime și s-o comunice cu însuși limbajul său.

Festivalul „Theatrum mundi” pășește în întâmpinarea tinerilor, cu respect și prețuire sinceră față de darurile lor artistice, prin evocarea acelor valențe spirituale și artistice ce izvorăsc din repertoriul cultural universal, dar mai ales din înălțătorul patrimoniu local, promovând tema frumosului care este definitorie pentru a înțelege arta în general. Participanții și organizatorii Festivalului vor să ofere propria lor contribuție la promovarea și la realizarea unui nou umanism creștin prin cercetarea lor artistică. Frumuseţea, ca şi adevărul, este ceea ce revarsă bucurie în inima oamenilor, este acel rod preţios care rezistă în faţa uzurii timpului, care uneşte generaţiile şi le face să comunice în admiraţie, uimire și bucurie. Evenimentul artelor pentru tineri s-a încheiat, însă nu și faptul căutării artelor, a faptului de a fi în drum spre acea frumusețe care va înnobila lumea.

Iată mai jos câteva imagini din timpul Festivalului:

(Citit de 211 ori)