Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, împlinește 80 de ani

By | 01/06/2016

timotei_01Arhiepiscopia Aradului îmbracă în 2 iunie 2016, haină de sărbătoare. Înaltpreasfințitul Părinte Timotei va împlini în 4 iunie 80 de ani. Aceste zile sunt un timp de contemplație și de bucurie pentru ceea ce prin dăruire a fost bine făcut, o reflecție la fiecare acțiune la care Înaltpreasfințitul Timotei a colaborat la lucrarea creatoare a lui Dumnezeu, adăugându-se la șirul ierarhilor Aradului care au fost păstori de certă vocație pastorală, cu activitate deosebită în plan educativ-cultural, prin reînființarea Facultății de Teologie, a Seminarului Teologic, precum și a Seminarului Teologic Liceal Monahal de la Prislop.

Sărbătoarea este înainte de toate o privire iubitoare și recunoscătoare cu privire la lucrul bine făcut; ÎPS Sa sărbătorește o dăruire. Se sărbătorește dăruirea unui frumos timp de slujire: și acest lucru este minunat! Arhipăstorul Aradului este un bun chivernisitor al administrației eparhiale, ctitorindu-se zeci de biserici în timpul arhipăstoririi ÎPS Sale, toate acestea fiind încununate cu edificarea Catedralei arhiepiscopale, o dorință de veacuri a vlădicilor Aradului. Sărbătoarea este timpul pentru a-i privi pe cei păstoriți care cresc și să ne gândim: ce frumos! Este timpul pentru a privi comunitatea care ne înconjoară și să ne gândim: ce lucru bun!

Timpul sărbătorii este pentru ÎPS Sa sfânt pentru că Dumnezeu îl locuiește într-un mod special. Sfânta Liturghie aduce la sărbătoarea eclezială tot harul lui Iisus Hristos: prezența Sa, iubirea Sa, jertfa Sa, faptul de a deveni comunitate, faptul de a fi împreună cu noi… Și astfel fiecare realitate primește sensul ei deplin: dăruirea, parohia, mănăstirea, bucuriile și trudele de fiecare zi, chiar suferința și alte încercări; totul este transfigurat de harul și lumina lui Hristos. Așadar, sărbătoarea este un cadou prețios al lui Dumnezeu; un cadou prețios pe care Dumnezeu l-a oferit familiei creștine: să-l prețuim.

În prima parte a zilei de 2 iunie 2016, Înaltpreasfințitul Timotei Sa se va reculege la Catedrala arhiepiscopală, asistând la Sfânta Liturghie. În mod special, această Euharistie marchează momentul cel mai înalt sub aspectul spiritual al sărbătoririi sale. În Jertfa lui Hristos capătă semnificație deplină și valoare slujirea oferită în șirul său lung de ani de păstorire. La ora 12.00 se va oferi o agapă membrilor Centrului eparhial, clerului, cu participarea oficialităților județene și locale.

Întru mulți și fericiți ani, Înaltpreasfințite Părinte!

(Citit de 681 ori)