Sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh în Arhiepiscopia Aradului

By | 19/06/2016

c_20160619Praznicul Pogorârii Sfântului Duh a fost sărbătorit, în 19 iunie 2016, în toate catedralele, parohiile și mănăstirile din Arhiepiscopia Aradului, la care au participat mii de credincioși.

După Sfânta Liturghie, s-a oficiat slujba Vecerniei și s-au citit rugăciunile de binecuvântare a spicelor de grâu aduse la biserică, iar după miruit creștinii au primit spice sfințite.

Cincizecimea, adică a 50-a zi de la Învierea Domnului, este ziua voită de Tatăl, făgăduită de Fiul şi împlinită de Sfântul Duh. Este ziua deplinei revelaţii a Sfintei Treimi în lume: crearea, mântuirea şi sfinţirea. În această zi se inaugurează un nou mod de legătură a poporului lui Dumnezeu cu Dumnezeu, mod sau chip nevăzut de ochii noştri, dar simţit de inimă. La Cincizecime s-a creat o unitate nouă, spirituală, un aşezământ în care toate se adună ca mădularele într-un trup, formând Biserica, Trupul cel tainic al lui Hristos. Iată dar că Rusaliile sunt ziua întemeierii Bisericii creştine ca instituţie divino-umană.

Iată mai jos câteva imagini realizate la Biserica Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad:

Mai multe imagini puteți vedea aici.

(Citit de 1,153 ori)