Artă și comuniune la Arad

By | 23/06/2016

20160622_31Teatrul de Vară din Arad este de ceva vreme un punct de referință artistic, muzical și cultural nu numai pentru cei din oraș, ci și pentru toți arădenii. Curtea Centrului Cultural Judeţean a fost arhiplină, miercuri seara, 22 iunie 2016, când s-a derulat un nou spectacol artistic.

De data aceasta pe scenă au urcat Ion Caramitru, Horaţiu Mălăele şi violoncelistul Adrian Naidin, a căror spectacol a fascinat publicul, iar arădenii prezenţi au avut fericitul prilej să-şi reamintească de unele creaţii universale ce străbat timpul : cum ar fi cele ale lui Shakespeare, Topârceanu şi Nichita Stănescu.

20160622_32Mesajul spiritual prin artă, teatru și muzică afirmă valoarea fundamentală a solidarității, a fraternității și a păcii.

Și cred că acest mesaj este prețios și pentru tineri, dar mai ales pentru familie, pentru că în familie se experimentează pentru prima dată faptul că persoana umană nu este creată pentru a trăi închisă în sine însăși, ci în relație cu alții; în familie se înțelege că realizarea de sine nu este cea de a fi în centru, conduși de egoism, ci de a se dărui; și în familie începe să se aprindă în inimă lumina păcii pentru ca să lumineze această lume a noastră. 

20160622_33Bucuria conviețuirii fraterne a tuturor, a biruinței împotriva egoismului, și este dorința ca drumul omenirii să fie marcat de iubire, aproape o invitație care se adresează tuturor, dincolo de orice barieră ideologică și convingere.

 

(Citit de 116 ori)