Artă și meșteșuguri tradiționale

By | 03/09/2016

c_20160903La Centrul Cultural Județean Arad a avut loc, vineri 02 septembrie 2016,  atelierul de creație „Artă și meșteșuguri tradiționale”  dedicat copiilor și tinerilor ortodocși arădeni. Invitata de onoare a manifestării a fost artista cu consacrare internaţională Virginia Linul, meșter popular din Bistrița Năsăud, doctor în etnografie și folclor.

Artista Virginia Linul, Artistul popular Aiftincai Maria și sculptorul Vasile Stan, din dorința de a duce mai departe tradiția și obiceiurile străvechi a amenajat un atelier de creație, unde copii, invitați din mai multe parohii arădene, au petrecut momente de „poveste”: au socializat, au țesut la război, au tors, au împletit, au creat mărgele etc. Din cadrul atelierului  artistic, etnografic și gospodăresc amintim: țesut război, cusut mărgele, sculptură, rețete tradiționale românești și expoziție a porturilor tradiţionale româneşti.

Manifestarea a fost coordonată de artista Georgiana Popan şi de doamna Camelia Iazbinsky (de la Asociaţia Mobilizează-te). Evenimentul este finanțat de Centrul Cultural Municipal Arad și Primăria Municipiului Arad prin Programul „Proiecte Tineret, Învățământ și Recreative”.

Iată mai jos câteva imagini din cadrul manifestării:

(Citit de 240 ori)