Bucuria de a fi creștin

By | 22/11/2016

necula1_11Sala „Regele Ferdinand” a Primăriei Aradului s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru conferința de luni seara (21 noiembrie 2016) a Părintelui Constantin Necula. Cei prezenți s-au bucurat de prezența, expunerea și de dialogul cu invitatul atât de mult așteptat de bunici, părinți, tineri și copii din județul Arad, dar și din participanți veniți din Timișoara, Oradea și Deva.

Părintele Constantin a subliniat, printre multe altele, faptul că mărturisirea Cuvântului lui Dumnezeu poate astăzi să întâlnească închidere și refuz, moduri de a gândi și de a trăi care sunt depărtate de căutarea lui Dumnezeu și a adevărului. Omul contemporan este adesea încurcat și nu reușește să găsească răspuns la atâtea întrebări care-i agită mintea sa cu referință la sensul vieții și la problemele care locuiesc în adâncul inimii sale. Omul nu poate eluda aceste întrebări care ating semnificația despre sine și a realității, nu poate trăi într-o singură dimensiune! În schimb, adesea este îndepărtat de căutarea esențialului în viață, în timp ce îi este propusă o fericire efemeră care mulțumește pentru un moment, dar lasă, foarte repede, tristețe și insatisfacție. Lumea de astăzi are nevoie de persoane care să vestească și să mărturisească faptul că Iisus Hristos ne învață arta de a trăi, drumul adevăratei fericiri, bucuria de a fi creștin, pentru că El însuși este drumul vieții; persoane care să aibă ele însele înainte de toate privirea îndreptată spre Iisus, Fiul lui Dumnezeu: cuvântul vestirii trebuie să fie mereu cufundat într-un raport intens cu El, într-o intensă viață de credință, fapte bune și rugăciune.

Lumea de astăzi are nevoie de persoane care să-i vorbească lui Dumnezeu, pentru a putea vorbi despre Dumnezeu. Și trebuie să ne amintim mereu și că Iisus Hristos nu a mântuit lumea prin cuvinte frumoase sau mijloace vizibile, ci prin exemplu cel mai desăvârșit, prin Crucea Sa și Învierea Sa. Biserica este mamă, spațiul tuturor celor mântuiți, locul bucuriei, comuniunea sfinților, care privesc cu dragoste la noi.

Iată mai jos câteva imagini din cadrul conferinței:

Mai multe imagini puteți vedea aici.

Un scurt film realizat la finalul conferinței puteți vedea aici.

Înregistrarea audio de la conferință

(Citit de 153 ori)