Pelerinaj al copiilor de la Centrul de Primire Minori la Mănăstirea Arad-Gai

By | 21/02/2017

c_20170221Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Arad prin specialiştii Serviciului pentru prevenirea marginalizării sociale, trafic, migraţie şi repatrieri au organizat marți, 21.02.2017, un pelerinaj la Mănăstirea Arad-Gai, un loc plin de semnificații istorice și religioase. Copii s-au închinat atât în bisericuţa veche, din lemn, din secolul al XVIII, cât şi în celelalte două biserici.

Istoria contemporană a mănăstirii este legată de activitatea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, care s-a implicat continuu în activitatea de devenire prezentă a acestei sfinte mănăstiri. Iar Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a sfințit în anul 2011 (25.09), noua Biserică cu hramul Acoperamântul Maicii Domnului, împreună cu un sobor de ierarhi.

Tinerii pelerini, dar și delegația DGASPC Arad, s-au bucurat că au poposit, în demersul lor personal spre formare spirituală, într-un un loc plin de semnificaţii istorice şi religioase. Pentru copii, tineri și adulți pelerinajul a fost un izvor de bucurie şi cunoaştere spirituală, o experiență în care nu numai că au vizitat aşezământul monahal, dar au și primit în dar iconiţe, cruciuliţe, pliante cu istoricul mănăstirii și cărți de spiritualitate din partea măicuțelor.

Iată mai jos câteva imagini din timpul acțiunii:

(Citit de 194 ori)