Activități ecologice

By | 10/11/2017

c_20171110În perioada 10-12 noiembrie 2017, în complexul „Green House”, din cadrul ambientului Taberei de la Căsoaia, vor avea loc manifestări ecologice de care vor beneficia copii și tinerii de la Şcoala Profesională ,,ASTRA” Arad, de la Casele de tip familial Sântana, precum și copii din familii defavorizate.

Criza ecologică, ce manifestă un caracter prevalent etic, implică necesitatea morală a unei solidarități. Solidaritatea comunității, care va fi una dintre temele ecologice și spirituale abordate în „Green House”, este un fapt, și pentru noi o binefacere, este, de asemenea, o misiune. E vorba de o responsabilitate pe care generațiile prezente o au față de cele viitoare, o responsabilitate care aparține și fiecărei școli, instituții și comunității locale.

O atenție se va acorda, în activitățile educative din „Green House”, și problemei – de acum planetare – a apei și sistemului hidro-geologic global, al cărui ciclu are o importanță primară pentru viața pe pământ și a cărui stabilitate riscă să fie puternic amenințată de schimbările climatice. Problema ecologică nu trebuie tratată numai din pricina perspectivelor sumbre pe care degradarea ambientală le profilează la orizont; ceea ce o motivează ar trebui să fie mai ales căutarea unei solidarități autentice, inspirată din valorile dragostei, dreptății și binelui comun.

(Citit de 77 ori)