Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și-a serbat ocrotitorul spiritual

By | 17/12/2017

daniel_01Ziua de astăzi este una extraordinară. În primul rând este ziua Domnului, duminica, ziua în care Domnul nostru Iisus Hristos a înviat din morți și a schimbat pentru totdeauna cursul istoriei umane, oferind viață și nădejde nouă celor care trăiau în întuneric și în umbra morții. Acesta este motivul pentru care creștinii din toată lumea se adună împreună în această zi, dând laudă lui Dumnezeu și mulțumindu-i pentru marile minunății săvârșite de El pentru noi. Duminica de astăzi este și ziua sărbătoririi Sfântului Proroc Daniel.

Această duminică este deci specială, pentru că marchează un moment semnificativ în viața Bisericii Ortodoxe Române, astăzi fiind ziua onomasticii Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, care-și desfășoară activitatea de Întâistătător al Bisericii române într-un orizont profund de credință, întreaga Sa existență fiind consacrată lui Dumnezeu și slujirii poporului lui Dumnezeu, devenind astfel un slujitor devotat al Evangheliei și al Bisericii, precum și un mărturisitor al acelei credințe curajoase care știe să se încreadă în Dumnezeu, fiind model de răspundere, implicare și dăruire pentru fiecare dintre noi. Putem spune că întreaga misiune sacerdotală, pastorală, culturală, administrativă și socială a Preafericirii Sale este dedicată slujirii directe a întregii Patriarhii Române și a tuturor românilor de pretutindeni. 

daniel_02Ce mod mai bun pentru a exprima bucuria acestui moment onomastic dacă nu aceea de a ne adresa Tatălui nostru ceresc, rugându-ne prin cuvinte de mulțumire sinceră :

Mulțumire Celui care este Preasfânt în înaltul cerurilor
Și laudă să-I fie aici, în adâncimi de Taine pe pământ;
Cel Care este Preafrumos întru toate cuvintele Sale,
dar cu mult mai mult Minunat întru toate căile Sale!

(Citit de 130 ori)