Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Aradului

By | 21/01/2018

c_20180121Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Aradului s-a întrunit sâmbătă, 20 ianuarie, 2018, la Centrul Eparhial, în ședință anuală de lucru, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei. Ședința a fost precedată de o slujbă de Te Deum, oficiată de Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, împreună cu un sobor de preoţi și diaconi în paraclisul ,,Sfânta Treime” al reşedinţei arhiepiscopale, la care a participat Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei, înconjurat de membrii Adunării Eparhiale şi de cei ai Permanenţei Consiliului Eparhial. Adunarea Eparhială a reunit reprezentanţi ai clerului şi laicatului Arhiepiscopiei Aradului, care au examinat și aprobat activităţile întreprinse în anul 2017, la toate sectoarele Centrului Eparhial. Evenimentul deosebit în anul 2017 a fost împlinirea a zece ani de păstorire rodnică a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, păstorire așezată pe început bun, evanghelic, care a odrăslit rezultate vizibile și trainice, care au schimbat din temelii dinamica, icoana și paradigma pastoral-misionară a Bisericii Ortodoxe Române. Îi mulțumim Preasfintei Treimi pentru acești 10 de ani, marcați în întregime de milostivirea Sa.

Întreaga activitate a Arhiepiscopiei Aradului, în 2017, a fost coordonată de Înaltpreasfințitul Părinte Timotei și de către Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, și a urmărit următoarele: implementarea proiectelor catehetice, pastorale și misionare aferente activităților ecleziale menite a asigura implementarea unitară la nivel de Eparhie a temelor Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti și  Anului comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului; dezvoltarea activității misionare, pastorale și culturale la nivelul eparhiei; implementarea și susținerea unei activități social-filantropice conform deciziilor Sfântului Sinod.

Ședința ordinară de lucru a Adunării Eparhiale a fost precedată vineri, 19 ianuarie, 2018, de ședința Consiliului Eparhial, la care a participat Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, personalitate marcantă a Bisericii locale. Consiliul Eparhial a fost precedat joi, 18 ianuarie, 2018, de Sinaxa Mănăstirilor din Arhiepiscopia Aradului.

(Citit de 130 ori)