Bucuria de a dărui bolnavilor, copiilor și familiilor defavorizate, celor din centrele sociale

By | 16/02/2018

 În perioada 2014-2017 am realizat, coordonat sau am fost implicat în 88 de proiecte social-filantropice de care au beneficiat persoane vârstnice, copii, bolnavii din Spitale, tinerii din Centrele sociale, neajutorații din Adăposturile de noapte, precum și multe familii defavorizate. Sinteza activităților mele în această perioadă se ridică la un număr de 410 manifestări-activități publice. La acestea se pot adăuga un număr de peste 120 articole publicate, în această perioadă, în mediul online, avânt teme diverse (festive, etice, educative, culturale, filozofice, spiritualitate, ethos biblic, viață socială, agenda națională și internațională). Bilanţul tuturor articolelor despre activități (și promovarea lor) publicate, reflectate în mediul online din 2013 până în prezent:

 • teofanmada.ro  – 575 articole activități, materiale de promovare, articole tematice
 • glsa.ro – 337 articole activități și articole tematice
 • basilica.ro – 198 articole activități
 • livearad.ro – 196 articole activități și articole tematice
 • newsar.ro – 157 articole activități
 • episcopiaaradului.ro – 103 articole activități
 • ziarullumina.ro – 87 articole activități
 • aradon.ro – 21 articole activități
 • vestic.ro – 19 articole activități 
 1. Eveniment organizat la Arad de Ziua Internaţională a Vârstnicilor (Oct2014)Cu prilejul Zilei Internaționale a Vârstnicilor (1 octombrie), la parohia Șega I din Arad s-a organizat o întâlnire de suflet cu vârstnicii din parohie, sub îndrumarea Pr. paroh Aurel Bonchiș și prin implicarea Pr. Prof. Constantin Rus etc. Evenimentul s-a organizat la inițiativa Înaltpreasfințitului Timotei, Arhiepiscopul Aradului, sub genericul „Ceaiul bun de suflet”.Vârstnicii și-au depănat amintiri, au cântat cântece creștine și s-au bucurat de atmosfera caldă, generatoare de respect, iubire și bucurie.
 2. Proiect social în derulare (Nov2014)Asociația Buna Vestire, din cadrul parohiei Șega 1 din Arad, are în derulare activităţi sociale. Proiectul este susținut de Părintele paroh Aurel Bonchiș și sprijinit prin implicarea celorlalți părinți slujitori din cadrul parohiei. În cadrul proiectului se desfășoară mai multe acțiuni de caritate și anume : cercetarea bătrânilor din azile, vizitarea bolnavilor din spitale, a copiilor orfani și cu dizabilități. Astfel, în data de 15.11.2014 s-au vizitat bătrânii de la Azilul situat pe Calea Bodrogului unde s-au împărțit pachete cu alimente și s-au purtat dialoguri de suflet. La prăznuirea Intrării în Biserică a Maicii Domnului, 21.11.2014, s-au vizitat bolnavii de leucemie, care au beneficiat de ajutoare în hrană și s-au bucurat de darurile de natură spirituală primite.
 3. Activități sociale la Arad (Nov2014)Parohia Șega 1 din Arad, prin contribuțiile membrilor parohiei și prin implicarea părinților slujitori, a continuat activitățile complexe de natură socială ce au loc în postul Nașterii Domnului. Sâmbătă (29.11.2014) s-a vizitat centrul de copii cu dizabilități, unde s-au împărțit pachete cu dulciuri și fructe, s-au cântat colinde și s-a purtat un dialog sufletesc cu cei mici. Afirmarea valorii persoanei implică atenție față de viața spirituală a celuilalt, implică fraternitate spirituală în Hristos și primirea aproapelui aproape de inima mea, mai ales a aceluia care se află într-o situație atât de delicată.
 4. Colind şi filantropie în Spitalele din Arad (Dec2014)Proiectul social de Crăciun, în deplină desfășurare la Arad, s-a oprit în câteva locuri speciale pentru inima unui creștin, la Centrul de primire a minorilor, Centrul de recuperare copii cu dizabilităţi Chiocelul, Secţia de oncologie a Spitalului Municipal şi Spitalul Judeţean Arad. Acolo s-au împărțit daruri, din inimă pentru inimi. Credincioşi, voluntari, dar şi membri ai Parohiei Șega I s-a dăruit pe sine și a dăruit daruri, pachete mari cu cărți și multe și multe cadouri. Printre „pelerini” a fost și Părintele Aurel Bonchiș, care împreună cu cei mulți, într-o simțire cu el, s-au apropiat la propriu de cei bolnavi, dar şi ne cei mici. Membrii Asociaţiei Buna-Vestire, împreună cu nenumărați tineri, au adunat ajutoare substanțiale, constând în icoane, îmbrăcăminte, jucării, dulciuri și multe altele. Colindele şi filantropia au adus bucurie la aproape 500 de persoane.
 5. Ajutoare alimentare pentru familiile sărace (Apr2015)Şi în Săptămâna Mare, ca în totdeauna, Iisus Pătimitorul dorește să Se apropie de cei în nevoii, lipsiţi și cu mari greutăţi. Proiectul social „o inimă care vede”, în această perioadă pre-pascală, s-a apropiat de acele spații ale cartierelor mărginaşe, uitate de multe ori de pastoraţie, unde Iisus Pătimitorul ne așteaptă. Aici s-au împărțit hrană, din inimă pentru inimi, la zeci de familii, prin bunăvoinţa unor instituţii de drept privat. În viața de zi cu zi suntem chemaţi să ne obişnuim să îl percepem pe Hristos şi în cei care suferă sau sunt lipsiţi. De aceea, Patimile Domnului sunt un prilej la a ne opri la cei în durere, pentru a înţelege şi iubi evenimentele, lumea şi tot ceea ce ne înconjoară, cu ochii înșiși ai lui Hristos, Iubirea răstignită.
 6. Proiectul social „o inimă care vede” (Apr2015)Proiectul social „o inimă care vede”, care se derulează cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a parcurs o nouă etapă, cu semnificative rezultate, în perioada Postului Mare, și, mai ales, în Săptămână Sfintelor Patimi ale Mântuitorului Iisus Hristos. Obiectivele pentru această perioadă au fost in mare parte oamenii cu o situație foarte precară de viață, dar și tinerii care provin din familii mai sărace sau mai numeroase. Nu au lipsit activitățile filantropice în spitale. Scopul proiectului pentru această perioadă a fost acela de a creea o relație strânsă dintre pastorație și filantropie, dintre milostenia trupească și sufletească, dintre social și Liturghie. Prin voluntariat și prin contribuțiile unor persoane fizice sau instituții de drept privat s-au reușit să se ofere un număr de 970 de pachete de alimente. Asemenea activități au desfășurat și Asociația „Cuvioasa Parascheva” a Catedralei Vechi din Arad (130 de pachete mari), Asociația „Buna Vestire” a Parohiei Șega I (260 pachete), Asociația „Mobilizează-te” (200 pachete) și Asociația „Arsenie Boca” (480 de pachete) etc.
 7. Cercetarea bolnavilor de la secția hematologie a Spitalului Județean Arad (Nov2015)Asociația Buna Vestire a parohiei Șega 1 desfășoară, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, o serie de activității social-filantropice și cultural-educative în perioada postului Nașterii Domnului. Între aceste activități se numără și cercetarea tuturor spitalelor din municipiul Arad în această perioadă premergătoare sărbătorii Nașterii Domnului. Astfel, luni, 23 noiembrie 2015, au fost cercetați bolnavii de la secția hematologie a Spitalului Județean Arad, unde s-au cântat colinde, s-au împărțit alimente și au fost dăruite icoane bolnavilor, într-o acțiune coordonată de părintele paroh Aurel Bonchiș.
 8. Filantropie la Centrul de Primire Minori din Arad (Nov2015)Membrii Consiliului Parohial al Parohiei Șega 1 din Protopopiatul Arad, însoțiți de credincioși, au vizitat sâmbătă, 28 noiembrie, 2015, Centrul de Primire Minori din Arad, împărtășind minorilor daruri specifice sărbătorilor de iarnă. Centrul asigură copiilor condiţii de locuit de bună calitate şi asemănătoare mediului familial, dar orice fel de afecțiune aduce multă bucurie în sufletul copiilor.
 9. Filantropie: donație de 15 000 de volume de carte, la Arad (Dec2015)Prin implicarea Asociației „Mobilizează-te”, a Domnului Iazbinsky, s-a creat înfrățirea localităților Zimandu Nou și Zberoaia, care și-au propus două proiecte de început: realizarea unei biblioteci cu carte românească la Zberoaia și realizarea unui spectacol cultural-artistic comun în viitorul apropiat, între cele două primării. Prin voluntariat și prin sprijinul unor instituții publice s-a adunat un fond de carte de 1200 de volume, care urmează au fost donate Primăriei Zberoaia. O altă colectă de carte, cu tematică generală, coordonată de D-na Blaga Oltea, de 4000 de volume, a fost donată, prin intermediul domnului Ad. Simon de la Asociația Pro Democrația, românilor din afara țării. Totodată, o altă donație de carte teologică, mult mai numeroasă, de 11000 de volume a fost donată Mănăstirilor (de exemplu, Sf. Mănăstire Hodoș Bodrog), Parohiilor din țară, Seminariilor (cum ar fi cel din Galați), Facultăților de Teologie și Universităților (ca de exemplu, cele din Cluj, Oradea și Timișoara),  Bibliotecilor Județene (A.D. Xenopol din Arad), Asociațiilor de cultură și patronale din țară, precum și Parohiilor din diasporă.
 10. Românii din Viena au dăruit cadouri copiilor din Arad (Dec2015)Biserica Sfântul Antonie din Viena desfăşoară o bogată  activitate cultural-misionară și social-caritabilă mai ales in perioada postului Nașterii Domnlui. Comunitatea românească  din cadrul parohiei s-a implicat, sub coordonarea Părintelui Paroh Ioan Moga, în proiectul „shoebox”, de strângere de cadouri de Crăciun pentru copiii nevoiaşi din Județul Arad. Beneficiarii acestor daruri din inimă au fost copiii din Municipiul Arad și orasul Chisineu Criș. Darurile au fost împărțite copiilor de către Arhim. Teofan Mada, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Aradului în perioada 9-12 decembrie 2015.
 11. 460 cutii de cadouri pentru copiii defavorizați din Arad (Dec2015)Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei au fost dăruite 460 de cutii de cadouri copiilor defavorizați din județul Arad, în perioada 6-12 decembrie 2015.  De aceste cadouri s-au bucurat copiii de la centrele sociale arădene (cum ar fi cei de la Centrul Maternal Arad), din grădinițele și școlile gimnaziale arădene, din licee și parohiile  Arhiepiscopiei. Printre beneficiari s-au numărat și copii de etnie maghiară, din diferite comunități catolice și reformate din Județul Arad, astfel încât filantropia, în această perioadă a cadourilor, a dobândit o dimensiune ecumenică.
 12. Daruri pentru copiii de la Centrul Maternal Arad (Dec2015)Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, au fost dăruite daruri copiilor de la Centrul Maternal Arad, în perioada 12-17 decembrie 2015. Centrul Maternal este un serviciu pentru prevenirea separării copilului de părinţii săi, de tip rezidenţial, organizat pe model familial, a cărui menire este de a permite formarea, menţinerea şi întărirea legăturilor de tip familial, precum şi sprijinirea familiei pentru asumarea responsabilităţilor parentale. Darurile, primite de doamna Miriana Iolu, coordonatoarea centrului Maternal, provin din donațiile unor parohii din diasporă, instituții de drept privat, fundații și aociații creștine.
 13. Daruri de Crăciun pentru copii defavorizați din județul Arad (Dec2015)Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, au fost dăruite daruri de Crăciun copiilor defavorizați din județul Arad, pe întrega perioada a postului Nașterii Domnului. De aceste daruri au beneficiat parohiile, instituțiile sociale, județene și diverse familii creștine, chiar de diferite confesiuni. În perioada 18-21 decembrie 2015, 280 de copii au primit daruri substanțiale, produse de uz comun, îmbrăcăminte, încălțăminte și dulciuri. Întregul proiect social-filantropic ecumenic „O inimă care vede” a dăruit 740 de cutii de cadouri copiilor defavorizați din județul Arad.
 14. Daruri de Crăciun pentru copiii de la Parohia Scânteia (Dec2015)Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, au fost dăruite daruri copiilor prezenți la hramul parohiei Nașterii Domnului din Scânteia, la care au participat și credincioși din municipiul Arad. Parohia Scânteia este o enorie misionară constituită din câteva familii de credincioşi care locuiesc pe domeniul Lupaș, păstorită cu dăruire de părintele Ioan Gabriel Vladu, care organizează și este amfitrionul aici a unor manifestări de spiritualitate dedicate tinerilor. La Sfânta Liturghie au participat și reprezentanții Primăriei Zimandul Nou, care se implică și sprijină diverse activități cultural-artistice și social-filantropice creștine, pe parcursul întregului an calendaristic.

           

 1. Daruri pentru Serbarea de iarnă de la Centrul Maternal Arad (Dec2015) Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, au fost dăruite daruri copiilor de la Centrul Maternal Arad, pentru serbarea de sfârșit de an 2015. Centrul poate oferii servicii pentru un număr de 18 beneficiari, serviciile acordându-se pe o perioadă determinată de timp. Darurile provin din donațiile unor fundații și asociații creștine.
 2. Comuniune și bucurie de Anul Nou (Dec2015)Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei au fost înălțate rugăciuni de mulțumire la cumpăna dintre ani, în toate bisericile Arhiepiscopiei Aradului. De fapt, ultima „oră” a anului, ca timp de rugăciune, poartă în sine o deosebită intensitate şi devine, într-un anumit mod, o sinteză a tuturor orelor din anul care urmează să se termine. Și în aceste zile au fost dăruite daruri familiilor defavorizate. Activitățile filantropice au fost întregite de comuniunea euharistică a copiilor și tinerilor din municipiul Arad.
 3. Daruri de Anul Nou copiilor defavorizați din Arad (Dec2015)Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, au fost dăruite daruri de Anul Nou unor copii defavorizați din județul Arad. De aceste daruri au beneficiat parohiile mai sărace, instituțiile sociale, județene și diverse familii creștine. În perioada 30.12.2015 – 02.01.2016, 180 de copii au primit daruri substanțiale, produse de uz comun, îmbrăcăminte, încălțăminte, fructe și dulciuri. La reușita pastoral-misionară a acestor activități social-filantropice de Anul Nou au contribuit donațiile unor diverse asociații din Banat, întregite de activitățile de voluntariat a multor credincioși români din străinătate.
 4. Daruri pentru bolnavii din spitale și pentru familiile cu mulți copii, la Arad (Ian2016)Cu purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, mai multe familii arădene, cu mai mulți copii, au primit alimente în perioada 4-9 ianuarie 2016. Este vorba despre acele familii numeroase cu 4-6 copii, care întâmpină serioase probleme sociale în viața de zi cu zi, depunând eforturi dificile în asigurarea hranei, îmbrăcămintei și cheltuielilor școlare ale copiilor lor. Proiectul “O inimă care vede” se îndreaptă de la început de an spre aceste familii, oferind o mână întinsă copiilor care se află în multe nevoi generale. Alimentele provin din donațiile unor instituții de drept privat. De apreciat este faptul că în acest proiect mai multe familii, cu situație materială solidă, au acceptat să ajute periodic câteva dintre aceste familii defavorizate, alcătuite dintr-un mare număr de membri, în care, de multe ori, doar unul dintre părinți are un loc de muncă. Totodata mai mulți bolnavi din spitalele Aradului, cu condiție socială dificilă sau precară, au fost cercetați în perioada 2-7 ianuarie 2016. Mulți vârstnici, dar și tineri au primit daruri semnificative în această perioadă de internare, bucurându-se mai ales de căldura sufletească primită de la vizitatori. Unii dintre bolnavi au primit și cărți de rugăciune.
 5. Pachete-alimente pentru persoane vulnerabile din Arad (Ian2016)Cu purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Timotei au fost dăruite 120 de pachete-alimente pentru persoane vulnerabile din Arad, în perioada 10-12 ianuarie 2016. O mare parte din aceste persoane sunt de la Adăpostul de Noapte al orașului, un centru social deschis pentru persoanele fără adăpost atât pe durata nopţii, dar şi pe parcursul zilei, în perioada sezonului rece. Aceste acțiuni vin în sprijinul persoanelor vulnerabile, pentru a le asigura hrana necesară, în contextul depăşirii perioadei dificile de iarnă.
 6. Alimente pentru persoane arădene defavorizate (Ian2016)Cu purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, mai multe persoane  cu venituri mici au beneficiat, în perioada 13-14 ianuarie 2016, de ajutoare alimentare (140 pachete), acordate prin programul “O inimă care vede”. Între aceste persoane se numără pensionari cu pensii foarte mici, persoanele cu handicap gradul I sau II, șomeri în plată, familii beneficiare de alocații pentru susținerea familiei, precum și alte categorii de persoane. Produsele acordate sunt de natură alimentară de bază, pâine, făină, ulei, mălai, zahăr, fiind distribuite inclusiv conserve de carne de porc și vită, pate de ficat, paste făinoase și dulciuri.
 7. 160 de persoane sărace au primit alimente, la Arad (Ian2016)Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, au fost dăruite 160 de pachete cu alimente generale de bază, pentru persoane ce provin din medii sociale defavorizate din județul Arad, în perioada 15-19 ianuarie 2016. Aceste acțiuni vin în sprijinul persoanelor vulnerabile, pentru a le asigura hrana necesară, în contextul depăşirii perioadei dificile de iarnă. În contextul în care ponderea persoanelor ameninţate de sărăcie sau excluziune socială este semnificativă, acest gen de acțiuni sunt foarte binevenite. Printre beneficiari s-au numărat tineri fără un loc de muncă și pesionari cu pensii foarte mici. Aceste acțiuni filantropice sunt rezultatul implicării comune a diverselor instituții de drept privat din Banat.
 8. Hrană caldă pentru Adăpostul de Noapte din Arad (Feb2016)Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a fost oferită hrană caldă, în 4 februarie 2016, tuturor persoanelor de la Adăpostul de Noapte din Arad. Centrul social arădean este deschis pentru persoanele fără adăpost, atât pe durata nopţii, dar şi pe parcursul zilei, în perioada sezonului rece. Hrana caldă a fost dăruită de către instituții de drept privat de profil alimentar, specializate în pregătirea și transportul hranei gătite.
 9. Articole noi de îmbrăcăminte pentru copii arădeni defavorizați (Feb2016) – Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, au fost oferite articole noi de îmbrăcăminte mai multor copii din municipiul Arad. Articolele de îmbrăcăminte dăruite, în perioada 2-6 februarie 2016, au fost în mare parte cele de sezonul de iarnă (pulovere, pantaloni, echipament sportiv, șosete, cămăși, hanorace, veste), de care au beneficiat copii arădeni din familii cu o situație socială precară sau familii cu mulți copii. Articolele de îmbrăcăminte de sezonul rece au fost dăruite de instituții de drept privat de profil, care au venit în sprijinul proiectului social-filantropic “O inimă care vede”, proiect care încearcă să aducă împreună diversitatea și complementaritatea tuturor formelor de activitate socială, pentru o prezență dinamică și vădită a misiunii creștine în viața cetății.
 10. Alimente pentru 120 persoane arădene defavorizate (Feb2016)Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, au fost dăruite 120 de pachete, ce conțin alimente generale de consum, pentru persoane ce provin din medii sociale defavorizate din municipiul Arad, în perioada 09-10 februarie 2016. Aceste acțiuni sunt de real folos persoanelor vulnerabile, pentru a le asigura hrana necesară, în sprijinul depăşirii perioadei dificile de iarnă.În contextul în care ponderea persoanelor ameninţate de sărăcie sau excluziune socială devine o problemă pentru societate, acest gen de acțiuni sunt de real folos. Printre beneficiari s-au numărat chiar și tineri fără un loc de muncă, dar și pesionari cu pensii foarte mici. Aceste activități social-filantropice sunt rezultatul implicării comune a diverselor instituții de drept privat de profil alimentar din municipiul Arad, care manifestă solidaritate cu activitățile pastoral-sociale ale Bisericii.
 11. Articole de îmbrăcăminte și echipament sportiv pentru centrul CITO Tabacovici Arad (Feb2016)Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, prin colaborarea doamnei Erika Stark (director general DGASPC Arad) și prin implicarea domnului Ban Emilian (Sef CITO Tabacovici) și a domnului Sorin Roșca (Inspector la DGASPC Arad) s-a organizat, în data de 12.02.2016, o activitate cu caracter umanitar destinată celor 20 de beneficiari din cadrul Centrului de Integrare prin Terapie Ocupațională Tabacovici al DGASPC Arad. Tinerii prezenți în incinta Centrului au fost vădit bucuroși de darurile primite cu aceasta ocazie, articole noi vestimentare, echipament sportiv și dulciuri. Având în vedere faptul că mai mult de jumătate dintre beneficiari sunt implicați într-un program sportiv de recuperare denumit „Many faces of the Bicycle”, echipamentul sportiv a fost nu numai necesar, dar și binevenit. Atmosfera din timpul întâlnirii și a întregii activități a fost una călduroasă, toți beneficiarii și personalul Centrului arătându-se bucuroși, încercând, dupa puterile și capacitățile fiecăruia, să-și exprime mulțumirea.
 12. Alimente pentru persoane defavorizate din Arad (Feb2016)Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, au fost dăruite 90 de pachete-alimente unor persoane defavorizate, în perioada 12-13 februarie 2016. Aceste acțiuni derulate prin proiectul misionar-filantropic “O inimă care vede” sunt de real folos persoanelor bolnave, atât bătrânilor aflați în nevoi, dar și tinerilor săraci care au serioase probleme de integrare socială, care fac apel la sprijinul parohiilor arădene cu posibilitate de implicare social-filantropică.
 13. Activități social-filantropice la Arad (Feb2016)Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei au fost dăruite din partea Arhiepiscopiei Aradului 80 de pachete cu alimente generale de bază, pentru familii cu o situație materială defavorizată din județul Arad, în perioada 16-17 februarie 2016. De asemenea, 30 de persoane au primit articole noi de imbrăcăminte de sezon. Acțiunile social-filantropice sunt rezultatul bunăvoinței și mărinimiei unor diverse instituții de drept privat din Banat, dar și a unor credincioși români din Germania, care vin consecvent în sprijinul activităților sociale ale parohiilor arădene.
 14. Îmbrăcăminte dăruită Centrului de Primire Minori și Centrului de Criză Arad (Feb2016) Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, prin colaborarea doamnei Erika Stark (director general DGASPC Arad) și prin implicarea domnului Zomonicer Raul (Șef Centru Primire Minori), a doamnei Lulusa Diana (Șef Centru de Criză) și a domnului Sorin Roșca (Inspector la DGASPC Arad), s-a vizitat în data de 19 februarie 2016 Centrul de Primire Minori și Centrul de Criză, unde s-a distribuit unui număr de 25 de copii obiecte noi de îmbrăcăminte (pantaloni, pulovere, cămăși, veste, costume, jachete, eșarfe). Întâlnirea copiilor cu vizitatorii a fost una caldă, veselă, plină de bucurie și seninătate. Primirea facută vizitatorilor de către copii a fost mai mult decât familială, oferindu-le îmbrățișări calde și mulțumiri nenumărate.
 15. Hrană caldă pentru Adăpostul de Noapte din Arad (Feb2016)Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a fost oferită hrană caldă, în 20 februarie 2016, tuturor persoanelor de la Adăpostul de Noapte din Arad. A fost a doua acțiune în luna februarie la acest centru social arădean deschis pentru persoanele fără adăpost, atât pe durata nopţii, dar şi pe parcursul zilei, în perioada sezonului rece. Hrana caldă a fost dăruită de către instituții de drept privat de profil alimentar, specializate în depozitarea, pregătirea și transportul hranei gătite. De asemenea, au fost implicate și familii arădene în acest proiect, care au preparat prăjituri acasă, care apoi au fost dăruite persoanelor din Adăpost de proprii lor copii, elevi și eleve în gimnaziile și liceele arădene.
 16. Daruri pentru copii defavorizați arădeni (Feb2016)În cadrul proiectului social filantropic „O inimă care vede” demarat de către Arhiepiscopia Aradului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei, în perioada 07-08 februarie 2016, mai mulţi copii defavorizaţi din Arad au primit articole de îmbrăcăminte noi și accesorii personale. Articolele de îmbrăcăminte dăruite sunt în mare parte cele de sezonul rece (pulovere, pantaloni, echipament sportiv, șosete, cămăși, hanorace, veste), de care au beneficiat copii arădeni din familii cu o situație socială precară sau familii cu părinți bolnavi.
 17. Alimente pentru persoane defavorizate din Arad (Feb2016) Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, au fost dăruite, în perioada 22-23 februarie 2016, zeci de pachete ce conțin alimente generale de consum pentru persoane ce provin din medii sociale defavorizate din municipiul Arad. Aceste acțiuni sunt de real folos persoanelor vulnerabile, deoarece le asigură hrana necesară pentru a depăşi perioada dificilă de iarnă.
 18. Daruri pentru tinerii de la centrul CITO Tabacovici Arad (Feb2016)Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, prin colaborarea doamnei Erika Stark (director general DGASPC Arad) și prin implicarea domnului Ban Emilian ( Șef CITO Tabacovici) și a domnului Sorin Roșca (Inspector la DGASPC Arad), s-a organizat în data de 26 februarie 2016 o activitate cu caracter social-filantropic destinată celor 20 de beneficiari din cadrul Centrului de Integrare prin Terapie Ocupațională Tabacovici al DGASPC Arad. Tinerii prezenți în incinta Centrului au fost vădit bucuroși de darurile primite cu aceasta ocazie, articole noi vestimentare (pantaloni, pulovere și eșarfe), pizza, prăjituri și răcoritoare. Atmosfera din timpul întâlnirii a fost una călduroasă, toți beneficiarii arătându-se bucuroși, încercând, după puterile și capacitățile fiecăruia, să-și exprime mulțumirea.
 19. 200 de pachete cu alimente în proiectul „Euharistie și Filantropie”, la Arad (Mart2016) Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, au fost dăruite, în 1 martie 2016, 200 de pachete ce conțin alimente generale de consum pentru persoane ce provin din medii sociale defavorizate din municipiul Arad. Aceste acțiuni sunt de real folos persoanelor vulnerabile, deoarece le sprijină efectiv în asigurarea hranei zilnice. Aceste activități fac parte din proiectul pastoral-misionar „Euharistie și Filantropie”, care își propune să vină în întâmpinarea persoanelor defavorizate, atât prin integrarea liturgică a lor, cât și prin comuniunea filantropică. Printre beneficiari s-au numărat chiar și tineri fără un loc de muncă, pensionari cu pensii foarte mici și persoane cu pensii de boală.
 20. Activități social-filantropice în Arad (Mart2016)Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, au fost dăruite, în 02 – 03 martie 2016, 96 de pachete ce conțin alimente generale de consum pentru persoane ce provin din medii sociale defavorizate din municipiul Arad. De asemenea, 60 de porții de hrană caldă au primit și persoanele de la Adăpostul de noapte din Arad. Aceste acțiuni fac parte din proiectul „Euharistie și Filantropie”, ale cărui activități dinamice sunt sprijinite de instituții de drept privat și de persoane fizice din Banat, care manifestă solidaritate cu activitățile pastoral-sociale ale parohiilor arădene.
 21. Activități dinamice în cadrul proiectului Euharistie și Filantropie de la Arad (Mart2016) La Arad, în cadrul Proiectului Euharistie și Filantropie, în data de 5 martie 2016, au fost dăruite 180 de pachete cu alimente unor persoane provenind din medii sociale defavorizate. Acţiunea a avut loc cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului. Aceste activități, care fac parte din proiectul pastoral-misionar „Euharistie și Filantropie”, sunt încercări susținute de a ajuta persoanele defavorizate din Arad. Printre beneficiari s-au numărat: tineri fără un loc de muncă, pensionari cu pensii foarte mici și persoane cu pensii de boală.
 22. 320 de pachete cu alimente pentru persoane defavorizate din Arad (Mart2016)Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, au fost dăruite, în perioada 17-25 martie 2016, 320 de pachete ce conțin alimente generale de consum pentru persoane ce provin din medii sociale defavorizate din municipiul Arad. Aceste activități social-filantropice se datorează sprijinului „Asociației Arsenie Boca” din Arad care manifestă solidaritate cu activitățile pastoral-sociale ale Bisericii.
 23. Milostenie în Sfânta Săptămână a Patimilor Domnului (Apr2016)Cu purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, ajutorarea persoanelor defavorizate a fost o preocupare constantă în Sfânta Săptămână a Patimilor. Sute de pachete cu alimente au fost dăruite în această perioadă unor persoane defavorizate, familii cu mulții copii, pensionari sau persoane cu handicap fizic. Printre beneficiari s-au numărat și câteva zeci de persoane de la Adăpostul de noapte din Arad.
 24. Milostivire cu prilejul Sărbătoririi Învierii Domnului (Mai2016)Câteva sute de familii defavorizate din județul Arad au primit duminică și luni, 1-2 mai 2016, pachete de alimente de Sfintele Paști ale Domnului. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, peste 400 de pachete cu alimente au fost dăruite persoanelor vârstnice și celor cu o situație financiară precară prin activitățile social-filantropice derulate cu prilejul marelui praznic al Învierii Domnului. Pachete de alimente au primit și persoanele de la Adăpostul de noapte din Arad.
 25. Ajutoare alimentare pentru persoane defavorizate din Arad (Mai2016)Câteva zeci de persoane defavorizate din Arad au primit miercuri, 04 mai 2016, ajutoare alimentare din partea Arhiepiscopiei Aradului. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, 180 de pachete cu alimente au fost dăruite persoanelor vârstnice și celor cu o situație financiară precară. Aceste activități social-filantropice sunt rezultatul implicării comune a diverselor instituții de drept privat de profil alimentar din Arad, care manifestă solidaritate cu activitățile sociale ale Arhiepiscopiei Aradului.
 26. Hrană caldă pentru „Adăpostul de noapte” din Arad (Mai2016)Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a fost oferită hrană caldă, în 14 mai 2016, celor 45 de persoane de la „Adăpostul de noapte” din Arad. Centrul social arădean este deschis pentru persoanele fără adăpost, numai pe durata nopţii în perioada sezonului cald.
 27. 41. Activități sociale la Compartimentul Case Tip Familial Sântana, județul Arad (Mai2016)La Sântana a avut loc vineri, 27 mai 2016, o activitate cu caracter social-educativ destinată celor 120 de beneficiarii din cadrul Compartimentul Case Tip Familial. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, i-au fost dăruite Compartimentului Carte de colorat cu imagini din județul Arad, pentru copiii care locuiesc în aceste case. Lucrarea a fost tipărită cu sprijinul Consiliului Județean Arad și al Centrului Cultural Județean Arad. De asemenea, fiecare copil a primit dulciuri din partea Arhiepiscopiei Aradului.
 28. Ajutoare alimentare pentru persoane defavorizate din Arad (Mai2016)Zeci de persoane defavorizate din Arad au primit duminică, 29 mai 2016, ajutoare alimentare din partea Arhiepiscopiei Aradului. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, 290 de pachete cu alimente au fost dăruite persoanelor vârstnice și celor cu o situație financiară precară.
 29. Activități filantropice la Arad (Iun2016)Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a fost oferită hrană caldă, în data de 3 iunie 2016, celor 40 de persoane de la „Adăpostul de noapte” din Arad. Centrul social arădean este deschis pentru persoanele fără adăpost, numai pe durata nopţii în perioada sezonului cald.
 30. Alimente pentru familii defavorizate din Arad (Iun2016)Marți, 07 iunie 2016, au primit zeci de arădeni ajutoare alimentare. 140 de pachete au fost dăruite unor familii cu o situație financiară fragilă. Aceste activități social-filantropice sunt rezultatul implicării comune a diverselor instituții de drept privat de profil alimentar din Arad care manifestă solidaritate cu activitățile sociale ale Arhiepiscopiei Aradului.
 31. Sprijin pentru persoane defavorizate din Arad (Iun2016)Sâmbătă, 11 iunie 2016, au primit zeci de arădeni ajutoare alimentare. 110 de pachete au fost dăruite unor persoane cu o situație financiară fragilă. De asemenea, vineri, 10 iunie, 4 familii formate de persoane în vârstă și bolnave au primit moblilă nouă pentru propriile apartamente.
 32. Alimente pentru familiile defavorizate arădene cu prilejul Rusaliilor (Iun2016)Câteva sute de familii defavorizate din județul Arad au primit duminică și luni, 19 (20) iunie 2016, pachete cu alimente cu prilejul Rusaliilor. Acțiunea social-filantropică a fost pregătită cu câteva zile înaintea Sărbătorilor Cincizecimii și Preasfintei Treimi prin implicarea mai multor instituții de drept privat din județul Arad. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, 374 de pachete cu alimente au fost dăruite persoanelor vârstnice și familiilor cu o situație financiară precară prin activitățile social-filantropice derulate cu în această perioadă. Alimentele de care au beneficiat cele câteva sute de persoane defavorizate au adus multă bucurie și nădejde în viața lor.
 33. Sprijin alimentar pentru familii și persoane defavorizate arădene (Iun2016) În Duminica Tuturor Sfinților, 26 iunie 2016, au fost oferite pachete cu alimente unor persoane defavorizate din județul Arad. De acest ajutor alimentar au beneficiat 140 de persoane arădene defavorizate, iar printre beneficiari s-au numărat persoane cu o situație materială fragilă sau pensionari cu pensii foarte mici. De asemenea, în perioada 24-25 iunie 2016, alte 236 de familii au primit ca ajutor social-filantropic alimente din partea Arhiepiscopiei Aradului. Alimentele au fost dăruite de către instituții de drept privat de profil alimentar, specializate în depozitarea și comercializarea alimentelor de bază.
 34. Program educativ-religios la Grădinița „Palatul Fermecat” (Iun2016)Grădinița P.P. „Palatul Fermecat” din municipiu a găzduit, marți, un program educativ-religios. Preşcolarii din cadrul instituţiei de învăţământ au prezentat, cu sprijinul personalului abilitat, un program foarte interesant. Cei mai mici și mai mari preşcolari i-au încântat pe cei prezenți, precum şi pe invitaţii lor, cu un program educativ-religios format din cântece, rugăciuni și poezii, sub coordonarea doamnei Sida-Florica Maxa. La eveniment au participat educatoarele din unitate, dar şi doamna director Margareta Florea care desfășoară multe activități educativ-religioase în viața unității de învățământ. De asemenea, unității preșcolare i-au fost dăruite ca material didactic-religios și cultural-artistic, două cărți de colorat: Carte de colorat cu Biserici din Județul Arad și Carte de colorat cu imagini din orașul și județul Arad. Lucrările au fost tipărite cu sprijinul Consiliului Județean Arad și a Centrului Cultural Județean Arad.
 35. Pachete cu alimente pentru persoane defavorizate arădene (Iun2016)Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, joi, 30 iunie 2016, au fost oferite pachete cu alimente unor persoane defavorizate din județul Arad. De acest ajutor alimentar au beneficiat 80 de persoane arădene defavorizate, iar printre beneficiari s-au numărat persoane cu o situație materială fragilă sau pensionari cu pensii foarte mici. Alimentele au fost dăruite de către instituții de drept privat de profil alimentar, specializate în depozitarea și comercializarea alimentelor de bază.
 36. Program educativ-religios și cultural-artistic desfășurat la Grădinița „Prieteniei” din Arad (Iun2016)La Grădiniţa „Prieteniei” din Arad s-a desfășurat miercuri, 22 iunie 2016, un program educativ-religios și cultural-artistic. Copiii grădiniței, îndrumați de doamnele educatoare, au prezentat un program religios divers,  care a cuprins cântece, rugăciuni și poezie. Copiii au fost foarte încântați să participle la acest program de suflet, rostind rugăciuni,  intonând cântece și poezii creștine. Arhiepiscopia Aradului a dăruit unității  de învățământ preșcolar ca material didactic „Cartea de colorat cu imagini din orașul și județul Arad”, lucrare publicată cu sprijinul Consiliului Județean Arad și Centrului Cultural Județean Arad.  Grădinița Prieteniei organizează diverse manifestări culturale, artistice, educative și religioase, care oferă  oportunitatea copiilor de a-și manifesta și cultiva talentele creative. Rezultatele acestor proiecte sunt expuse și pot fi admirate la panoul eco al unității preșcolare. La eveniment au asistat și reprezentanți ai firmei Delphi, în calitate de sponsori ai evenimentului.
 37. Program educativ-religios la Grădinița P.P. 12 Grădiște-Arad (Iun2016) – La Grădinița P.P. 12 din municipiul Arad s-a desfășurat un program educativ-religios. Au fost prezentate copiilor Cărțile de colorat cu Biserici din Județul Arad și cu imagini din orașul și județul Arad. Prin programul prezentat, prin dialog, prin poezii și rugăciuni și cântece specifice, copiii și-au exprimat bucuria. Această manifestare educativ-religioasă întregește bogatele activități cultural-creative și educativ-ecologice ale unității de învățământ arădene, la care participă cu entuziasm și bucurie preșcolarii. Strădania copiilor a fost răsplătită prin cărți de colorat, fiecare copil primind în dar din partea Arhiepiscopiei Aradului câte un exemplar din cărțile de colorat, tipărite cu sprijinul Consiliului Județean Arad și a Centrului Cultural Județean Arad. La evenimentele educativ-religioase au participat directorul unitățiilor, prof. Eugenia Ardelean și educatoarele prof. Mirela Moș, educ. Geta Gherman, prof.Mihaela Pașca și prof. Cristina Donat.
 38. Arhiepiscopia Aradului sprijină familii defavorizate din municipiul Arad (Iul2016) 90 de persoane defavorizate din Arad au primit joi, 07 iulie 2016, pachete cu alimente. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, au fost oferite alimente de bază mai multor persoane defavorizate din municipiul Arad. De acest ajutor alimentar au beneficiat familii cu o situație materială mai dificilă sau pensionari cu venituri foarte mici. Alimentele au fost dăruite de către instituții de drept privat de profil alimentar din municipiul Arad, care manifestă solidaritate cu activitățile social-filantropice ale Arhiepiscopiei Aradului.
 39. Îmbrăcăminte dăruită Caselor de Tip Familial de la Mocrea, Arad (Iul2016)Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, prin colaborarea doamnei Erika Stark (director general DGASPC – Arad) și prin implicarea doamnei Igaș Rodica (Coordonator compartiment Mocrea), copiilor de la Compartimentul Caselor de Tip Familial Sf. Elisabeta și Johannes de la Mocrea le-au fost dăruite, marți, 12 iulie 2016, obiecte noi de îmbrăcăminte (pantaloni, tricouri, cămăși, veste, pulovere, rochii, eșarfe) și material didactic pentru o lecție biblică despre Iisus Hristos.
 40. Activități social-filantropice la Casa de Tip Familial din Bocsig, Arad (Iul2016)Arhiepiscopia Aradului a dăruit miercuri, 13 iulie 2016, articole noi vestimentare, încălțăminte și cărți religioase tuturor copiilor Compartimentului Casei de Tip Familial din Bocsig. Acţiunea social-filantropică a avut binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, şi a fost posibilă datorită colaborării cu Sorin Roșca (Inspector DGASPC – Arad) şi Igaş Rodica (Coordonator compartiment Bocsig).
 41. Daruri oferite Centrului pentru tineret din Ineu, Arad (Iul2016) Copiii din cadrul Centrului pentru tineret din Ineu, Arad, au primit joi, 14 iulie 2016, daruri constând în articole vestimentare şi cărţi religioase. Articolele de îmbrăcăminte au fost dăruite de instituţii de drept privat de specialitate, care manifestă solidaritate cu activităţile social-filantropice ale Arhiepiscopiei Aradului. Acţiunea desfăşurată de Arhiepiscopia Aradului a avut binecuvântarea Chiriarhul locului, Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, şi a fost posibilă datorită colaborării cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad şi conducerea Centrului pentru tineret din Ineu, a implicării directe a domnului Sorin Roșca (Inspector DGASPC – Arad) şi a doamnei Igaş Rodica (Coordonator compartiment Ineu).
 42. Hrană caldă pentru „Adăpostul de noapte” din Arad (Iul2016) Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a fost oferită hrană caldă, în data de 30 iulie 2016, celor 50 de persoane de la „Adăpostul de noapte” din Arad. Centrul social arădean este deschis pentru persoanele fără adăpost, numai pe durata nopţii în perioada sezonului cald. Aceste acțiuni social-filantropice vin în sprijinul persoanelor vulnerabile, pentru a le asigura alimentația necesară, aducând o licărire de nădejde în sufletul lor.
 43. Activități sociale cu prilejul Adormirii Maicii Domnului (Aug2016) – Zeci de arădeni au primit ajutoare alimentare luni, 15 august 2016, cu prilejul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului. 140 de pachete au fost dăruite unor persoane din localitățile Lipova, Ineu și Arad, cu o situație financiară fragilă. De asemenea, duminică, 14 august 2016, 80 familii formate de persoane în vârstă și bolnave au primit ajutoare alimentare din partea Arhiepiscopiei Aradului. Aceste activități social-filantropice sunt rezultatul implicării directe a diverselor instituții de drept privat care manifestă solidaritate cu activitățile sociale ale Arhiepiscopiei Aradului.
 44. Pachete cu alimente pentru familii defavorizate din județul Arad (Aug2016)Zeci de familii defavorizate din județul Arad au primit miercuri, 17 august 2016, alimente de bază pentru perioada de vară. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, 90 de pachete cu alimente au fost dăruite persoanelor vârstnice și celor cu o situație financiară precară prin activitățile social-filantropice ale Arhiepiscopiei Aradului.
 45. Activități social-filantropice în cadrul proiectului Euharistie și Filantropie (Aug2016) La Arad, în cadrul Proiectului Euharistie și Filantropie, în data de 22 august 2016, au fost dăruite 230 de pachete cu alimente unor persoane provenind din medii sociale defavorizate. Acţiunea a avut loc cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului. Printre beneficiari s-au numărat: mame tinere, tineri fără un loc de muncă, dar și pensionari cu pensii foarte mici sau persoane cu pensii de boală din localitățile Lipova, Chișineu de Criș, Sebiș și Arad. Aceste activităţi social-filantropice sunt rezultatul implicării comune a diverselor asociații din municipiul Arad, dar și a sprijinului mai multor comunități de români din Austria, Germania și Italia. În perioada 1-22 august 2016 au fost oferite 510 de pachete de hrană unor persoane defavorizate din județul Arad prin proiectul Euharistie și Filantropie, care se derulează în jurul marilor sărbători din cadrul anului bisericesc.
 46. Ajutor alimentar pentru persoane defavorizate (Aug2016)Arhiepiscopia Aradului a oferit 120 de pachete de alimente unor persoane vârstnice și unor familii tinere cu probleme sociale din localitățile Pecica, Nădlac și Arad. Această acțiune social-filantropică derulată în 25 august 2016 se înscrie în proiectul eparhial de sprijinire a persoanelor aflate într-o situație de risc social ridicat din județul Arad și are ca scop ajutorarea concretă a semenilor cu nevoi speciale de hrană, dar și impulsionarea dinamică a comunitățiilor locale pentru implicarea sau sprijinirea acestor exemple, pentru un demers real al incluziunii sociale și acțiunii comunitare.
 47. Daruri pentru familii defavorizate arădene (Aug2016)În ziua 28 august 2016 a avut loc o nouă acține social-filantropică la Arad, 135 de pachete de alimente au fost dăruite de către Arhiepiscopia Aradului unor familii cu posibilități modeste de întreținere. Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, în Arhiepiscopia Aradului se desfășoară activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni. Beneficiarii sunt aleși pe temeiul unei cunoașteri sociale a situației lor, urmărindu-se cazurile cu venituri foarte mici, dar și problemele de sănătate foarte grave. O atenție deosebită o primesc bătrânii, bolnavii fără familie,  persoane de la Adăpăostul de noapte, precum și copiii pentru care există riscul abandonului școlar.
 48. Alimente pentru defavorizați în cadrul Proiectului „O inimă care vede” (Aug2016) La Arad, în cadrul Proiectului O inimă care vede, în 31 august 2016, au fost dăruite 115 pachete cu alimente unor persoane provenind din medii sociale defavorizate. Acţiunea a avut loc cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului.
 49. Hrană pentru persoanele defavorizate de la „Adăpostul de noapte” (Aug2016)În perioada ianuarie-august 2016 a fost oferită hrană caldă, alimente, dulciuri și răcoritoare tuturor persoanelor de la Adăpostul de Noapte din Arad. Au avut loc mai multe acțiunii social-filantropice în această perioadă la acest centru social arădean, deschis pentru persoanele fără adăpost, pe durata nopţii şi pe parcursul zilei, în perioada sezonului rece, iar în perioada sezonului cald numai pe perioada nopții.
 50. O mână de ajutor întinsă unor familii defavorizate (Sept2016)Zeci de familii defavorizate din Chișineu-Criș, Lipova și Arad au primit din partea Arhiepiscopiei Aradului alimente şi alte produse de uz comun. Acţiunea social filantropică ce a avut loc joi, 8 septembrie 2016, este rezultatul implicării comune a diverselor instituții de drept privat de profil alimentar din județul Arad care manifestă solidaritate cu cei aflați în nevoie.
 51. O faptă aducătoare de speranță în viața celor defavorizați (Sept2016) Câteva zeci de familii defavorizate din Lipova, Chișineu Criș și Arad au primit miercuri, 14 septembrie 2016, pachete cu alimente cu prilejul Înălțării Sfintei Cruci. Cu purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, peste 100 de pachete cu alimente au fost dăruite persoanelor vârstnice și celor cu o situație financiară precară prin activitățile social-filantropice derulate cu prilejul sărbătorii Înălțării Sfintei Cruci.
 52. Îmbrăcăminte pentru Centrul de Primire Minori și Centrul de Criză (Sept2016)“Am „vizitat” de mai multe ori în anul 2016 Centrul de Primire Minori și Centrul de Criză Arad, pentru a dărui copiilor articole noi de îmbrăcăminte (pantaloni, pulovere, cămăși, veste, costume, jachete, eșarfe).
 53. „Sărbătorile copilăriei” la Școala Generală „Aurel Vlaicu” din Arad (Sept2016)Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, ieri s-a desfășurat o activitate cu caracter educativ-religios la Școala Generală „Aurel Vlaicu” din Arad. De asemenea, copiii de la clasele pregătitoare și primare au primit în dar, ca material didactic, cartea „Sărbătorile copilăriei”, care face referire la ciclul marilor celebrări liturgice în care suntem chemaţi să contemplăm imaginea copilăriei în Biblie. Imaginile originale au fost realizate de artista arădeană Angela Hanc. Activitatea educativ-religioasă s-a realizat prin implicarea și concursul doamnei director Flavia Frățilă, care coordonează, împreună cu corpul didactic al școlii, activități cultural-educative de parteneriat la nivel local, județean și internațional.
 54. Carte de colorat despre copilărie și duioșie dăruită copiilor (Sept2016)Copiii claselor pregătitoare ale Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” și ale Școlii Gimnaziale nr. 6 din Arad au primit din partea Arhiepiscopiei Aradului, ca material didactic, cartea de colorat „Sărbătorile copilăriei”,care face referire la ciclul marilor sărbători în care suntem chemaţi să contemplăm copilăria ca dar divin. Duioșia este și poezie: înseamnă „a simți” lucrurile și evenimentele.Imaginile originale au fost realizate de artista arădeană Angela Hanc.
 55. Bucurie pentru copiii de la Colegiul Naţional „Vasile Goldiş” (Sept2016)Copiii claselor pregătitoare ai Colegiul Naţional „Vasile Goldiş” (Şcoala Generală Nr. 4, ,,Ioan Slavici”) din Arad au primit în dar, ca material didactic, cartea „Sărbătorile copilăriei”, care face referire la tema copilăriei în Biblie. Imaginile din cartea de colorat arată cât de important este copilul în ochii lui Iisus Hristos! Am putea chiar să subliniem că Evanghelia este străbătută în profunzime și de adevărul despre copil. Imaginile originale au fost realizate de artista arădeană Angela Hanc.
 56. Alimente pentru zeci de persoane defavorizate (Oct2016)Cu binecuvântarea Înaltprea-sfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, au fost dăruite zeci de pachete de alimente unor persoane ce provin din medii sociale defavorizate din municipiul Arad.
 57. Daruri pentru copiii de la Casele de Tip Familial (Oct2016)Manifestările cu caracter social-educativ au fost destinate copiilor de la Casele de tip Familial din Sântana. Cartea de colorat cu imagini din județul Arad a fost dăruită tuturor copiilor care locuiesc în aceste case. Lucrarea a fost tipărită cu sprijinul Consiliului Județean Arad și al Centrului Cultural Județean Arad. De asemenea, fiecare copil a primit dulciuri din partea Arhiepiscopiei Aradului.
 58. Daruri pentru tinerii din centrele de tip rezidențial (Oct2016)Tinerii prezenți în incinta Centrului de tip rezidențial (CITO Tabacovici Arad) au fost vădit bucuroși de darurile primite, articole noi vestimentare (pantaloni, pulovere și eșarfe), pizza, prăjituri și răcoritoare. Atmosfera din timpul întâlnirii a fost una călduroasă, toți beneficiarii arătându-se bucuroși, încercând, după puterile și capacitățile fiecăruia, să-și exprime mulțumirea.
 59. Daruri pentru copii defavorizați (Nov2016)Articolele de îmbrăcăminte dăruite copiilor în perioada 5-6 noiembrie 2016 sunt în mare parte cele de sezonul rece (pulovere, pantaloni, echipament sportiv, șosete, cămăși, hanorace, veste), de care au beneficiat familiile cu o situație socială precară sau familii cu părinți bolnavi. Articolele au fost dăruite de instituții de drept privat de profil, care au venit în sprijinul proiectului social-filantropic «O inimă care vede», proiect care încearcă să aducă împreună diversitatea și complementaritatea tuturor formelor de activitate socială, pentru o prezență dinamică și reală a misiunii filantropice în viața credincioșilor.
 60. Copiii din Hălmagiu au primit daruri de Sfântul Nicolae (Dec2016) – Copiii din comuna Hălmagiu s-au bucurat marți, 06 decembrie 2016, de darurile primite de Sfântul Nicolae. Copiii preșcolari și școlari din localitate au prezentat un program artistic și religios, aducând nespusă bucurie în sufletele celor prezenți, în special în inimile părinților și ale bunicilor lor. Toți cei prezenți au fost mulțumiți pentru această întâlnire de credință, pentru prezența festivă și pentru bucuria exprimată prin colinde. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, au fost dăruite copiilor 100 de pachete cu daruri și 100 de icoane cu Sfântul Nicolae, Părinte al bunătății și milostivirii.
 61. Daruri pentru copiii arădeni (Dec2016)Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, au fost dăruite daruri de Crăciun copiilor defavorizați din județul Arad, în perioada 19-21 decembrie 2016. Tot în această perioadă, alții copii au primit daruri substanțiale, produse de uz comun, îmbrăcăminte, încălțăminte și dulciuri. La reușita social-filantropică a acestor activități au contribuit persoane fizice din străinătate, Parohia ortodoxă română „Sf. Antonie cel Mare din Viena”, asociații și fundații din România, precum și instituții de drept privat din Banat.
 62. Bucurie pentru copiii de la Centrul de Terapie și Recuperare „Ghiocelul” din Arad (Dec2016)La Centrul de terapie și recuperare „Ghiocelul” s-a desfășurat un program tradițional-religios, care a adus bucurie nespusă în rândul celor prezenți. Elevi și eleve de la Liceul de artă „Sabin Drăgoi” au prezentat un program artistic de colinde și de muzică sacră. Arhiepiscopia Aradului a dăruit copiilor, ca material didactic, cartea de colorat „Sărbătorile copilăriei”, ce prezintă iconografic și artistic tema copilăriei în Biblie, cu trimitere la Nașterea Pruncului Iisus. Reușita acțiunii s-a datorat, în special, implicării directe a şefei centrului, Nicoleta Barbu, a părintelui Călin Teuca, profesor de religie la Liceul de artă „Sabin Drăgoi”, precum și a inspectorului DGASPC Sorin Roșca, care a fost coordonatorul acțiunii.
 63. Bucuria Crăciunului: Parohia Şega I a găzduit un atelier de creaţie artistic (Dec2016) La Parohia Șega I din Arad s-a desfășurat un atelier de creație artistică din dorința de a duce mai departe tradiția și obiceiurile străvechi legate de timpul Crăciunului. Copii prezenți au petrecut momente de „poveste”: au colindat, au desenat, s-au bucurat. La evenimente au participat Parohia Șega I din Arad (prin implicarea Preotului Paroh Aurel Bonchiș), Colegiul Tehnic de Construcții și Protecția Mediului Arad (prin colaborarea doamnei profesor Knapaek Corina, director general al Colegiului, și prin implicarea profesorului de religie Mircea Marti), Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad (prin implicarea domnului Sorin Roșca, Inspector la DGASPC, Alexandra Morar, psiholog, CCA și Simona Manzarescu, asistent social, CPM).
 64. Parohia Sf. Antonie din Viena a dăruit daruri copiilor defavorizați din Arad (Dec2016) Parohia românească Sfântul Antonie din Viena desfăşoară o bogată activitate social-caritabilă în perioada sărbătorilor de iarnă. Comunitatea românească s-a implicat, sub coordonarea Părintelui Paroh Ioan Moga, în proiectul „shoebox”, de strângere de cadouri (articole noi) de Crăciun pentru copiii nevoiaşi din țară. Proiectul „shoebox”, ce a devenit treptat internațional, este o atitudine voluntarială prin care se dorește să se aducă un zâmbet pe chipurile acelor copii care nu au totdeauna posibilitatea să se bucure de Crăciun, așa cum o fac copiii în genere. Beneficiarii acestor daruri din inimă au fost copiii din mai multe localități din Județul Arad. Darurile au fost împărțite în perioada 23-24 decembrie 2016.
 65. Hrană caldă pentru persoanele defavorizate de la „Adăpostul de noapte” din Arad (Feb2017)Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a fost oferită hrană caldă, sâmbătă, 11 februarie 2016, celor 70 de persoane de la „Adăpostul de noapte” din Arad. Aceste acțiuni filantropice vin în sprijinul persoanelor vulnerabile, pentru a le asigura alimentația necesară, în perioada sezonului rece, aducând o licărire de nădejde în sufletul acestor persoane uitate deseori de familie și de societate. „Adăpostul de noapte” se adresează cu precădere acelor persoane defavorizate, fără adăpost, aflate în stare de risc social ridicat.Hrana caldă a fost dăruită de către instituții de drept privat de profil alimentar, specializate în pregătirea și transportul hranei gătite.
 66. Mănăstirea Arad-Gai, exemplul unei solidarități concrete (Feb2017)Mănăstirea „Sf. Simeon Stâlpnicul” din Arad-Gai este exemplul unei solidarități concrete. După exemplul „bunului samaritean” obștea monahală se îngrijește de diverse persoane defavorizate care sunt greu încercate, oferindu-le zilnic hrană, alimente de bază în această perioadă rece. Sâmbătă, 11 februarie 2017, au fost oferite zeci de pachete unor beneficiari arădeni, fapte social-filantropice ce reprezintă în sine sprijinul unei solidarități concrete.
 67. Daruri pentru beneficiarii Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Cuveşdia (Feb2017)Joi, 12 februarie 2017, a fost o zi cu bucurie și lumină  sufletească pentru beneficiarii Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică (CRRN) Cuveșdia, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad. Beneficiarii acestui centru, persoane cu handicap neuropsihic, s-au bucurat de primirea unor articole noi de îmbrăcăminte (pantaloni, pulovere, cămăși, jachete, haine de piele etc) din partea Arhiepiscopiei Aradului. De asemena, din dialogul sufletesc cu beneficiarii, angajații și specialiștii centrului a licărit puțină lumină și nădejde în fața complexității nevoilor și problemelor zilnice. Evenimentul, exemplu de solidaritate concretă, a fost realizat prin implicarea domnului Cristi Sălășan (Șef Centru), a domnului Sorin Roșca (Inspector la DGASPC Arad), a doamnei Laura Taha și Diana Vogel (consiliere la DGASPC Arad). 
 68. Cele 70 de persoane de la „Adăpostul de noapte” din Arad au primit hrană caldă (Feb2017)Arhiepiscopia Aradului a oferit hrană caldă, sâmbătă, 18 februarie, 2016, celor 70 de persoane de la „Adăpostul de noapte” din Arad. Aceste acțiuni umane și filantropice vin în sprijinul persoanelor vulnerabile din acest adăpost, pentru a le ajuta în obținerea alimentației zilnice, mai ales în perioada mai dificilă a sezonului rece, aducându-le o picătură de mângăiere în sufletul lor.
 69. Frumusețea iertării și a milostivirii Domnului (Mart2017)Săptămâna Canonului Mare a reprezentat și un binecuvântat prilej pentru Mănăstirea „Sf. Simeon Stâlpnicul” din Arad-Gai de a fi aproape cu inima față de familii aflate în nevoi. În prima săptămână a Postului Paștilor obștea monahală s-a îngrijit de diverse persoane defavorizate care sunt greu încercate, oferindu-le zilnic hrană, alimente de bază, de consum imediat.
 70. Hrană caldă pentru „Adăpostul de noapte” din Arad (Mart2017)Arhiepiscopia Aradului a oferit hrană caldă, vineri 17 martie 2016, celor 40 de persoane de la „Adăpostul de noapte” din Arad. Aceste acțiuni social-filantropice vin în sprijinul persoanelor vulnerabile din acest adăpost, pentru a le ajuta în obținerea alimentației zilnice, aducându-le o picătură de mângăiere în sufletul lor.
 71. Daruri pentru cei mici și mai mari de la Centrul de Criză (Iul2017)Centrul de criză din Arad s-a bucurat de vizita unor Părinți de la Centrul Eparhial, care, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei, au poposit cu cuvânt încurajator și mângâietor, dar și cu daruri în mijlocul unității județene de tip rezidenţial, cu atribuţii social – stradale şi intervenţii în regim de urgenţă. Copiii s-au bucurat nespus de cărțile de colorat primite în dar, material didactic-catehetic biblic pentru a cunoaște sărbătorile sfinte din anul bisericesc. Lor s-au adăugat și o mulțime de articole de îmbrăcăminte de sezon, care la rândul lor au adus bucurie în inimile celor mici și mai mari.
 72. Daruri pentru elevii Școlii Gimnaziale Avram Iancu (Sept2017)Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, copiii clasei a IV-a ai doamnei învățătoare Foltean Ana Mariana au primit în dar vineri, 15 septembrie 2017, rechizite școlare la început de an școlar. Aceste rechizite au fost dăruite de credincioșii români ai Parohiei ortodoxe Sf. Antonie cel Mare din Viena. Proiectul sufletesc de oferire de rechizite școlare copiilor din Arad a fost coordonat de Părintele paroh Ioan Moga, profesor titular la Universitatea din Viena.
 73. Daruri pentru copiii Școlii Sfântul Ierarh Nicolae din Arad (Sept2017)Şcoala Sfântul Ierarh Nicolae, „o şcoală pentru sufletul copilului tău”, s-a bucurat de primirea de rechizite din partea Arhiepiscopiei Aradului. Bucuria primirii de rechizite școlare este o continuare a bucuriei din ziua de deschidere a anului școlar, când Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a participat la festivități, împărtășind multă lumină și speranță celor prezenți.
 74. Bucuria de a dărui copiilor (Oct2017)Elevii Școlii primare „Sfântul Ierarh Nicolae” din Arad au primit în dar din partea Arhiepiscopiei Aradului materiale didactice cu tema „Sărbătorile copilăriei”, care au în centrul atenției personalitatea mângâietoare a Domnului Iisus Hristos și a Maicii Sale. Perioada sărbătorilor bisericești sunt timpul liturgic și spațiul duhovnicesc în care-i mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne-a ajutat să descoperim comoara vieții, care este iubirea Sa, și să experimentăm frumusețea dăruirii Sale milostive, bine știind că doar iubirea transformă existența și doar cu iubire se poate merge înainte. Și aceasta este o știință vie și o pildă comunitară pe care trebuie s-o învățăm noi înșine în toate zilele și să o arătăm drept pildă de urmat și copiilor, pentru că este frumoasă: frumusețea dăruirii.

Din 2014 până în prezent, au fost desfăşurate 88 de activităţi social-filantropice.

(Citit de 169 ori)